De Tomaso revine pe piata cu incredibilul P72

Asta da revenire! Producatorul din spatele unora dintre cele mai cautate masini din lume, printre care Pantera sau Mangusta, revine pe piata la timp pentru a aniversa 60 de ani de la prima masina. Mai mult, pentru a sarbatori cat mai bine cu putinta aceasta revenire triumfala, De Tomaso ne-a prezentat cateva imagini si detalii preliminare ale unei noi masini, botezata "P72", gandita sa reia firul "povestii" de unde l-a lasat celebrul P70.

Mai bine sa plecam la drum cu putina istorie. La inceputul anilor '60, fondatorul companiei, Alejandro de Tomaso, a facut echipa cu nimeni altul decat Carroll Shelby pentru a lucra la P70, nume care pleca de la cuvantul "Prototipi" si de la masivul motor de 7,0 litri.

Planul era unul destul de simplu: Alejandro urma sa construiasca masina cu un propulsor modificat Ford V8 de 4,7 litri, Carroll Shelby se ocupa de bugetul necesar, iar Peter Brock de design. In cazul in care ultimul nume nu va spune prea multe, e vorba despre designerul responsabil pentru multe masini importante din istoria auto, printre care Shelby Daytona Coupe sau Chevy Corvette Stingray.

Din pacate, din cauza tensiunilor dintre Alejandro si Shelby, proiectul P70 a fost oprit. Chiar si in aceasta situatie, fondatorul companiei De Tomaso a refuzat sa renunte si a facut echipa cu producatorul Ghia pentru a finaliza masina. Rebotezat "Ghia-De Tomaso Sport 5000", modelul si-a facut prima aparitie publica in 1965, la Salonul Auto de la Torino.

Revenind la anul 2019, putem spune fara indoiala ca spiritul lui P70 traieste in noul P72, masina prezentata in premiera la Goodwood Festival of Speed 2019. Modelul, care dispune de curbe foarte sexy si de un design retro, incearca sa recupereze timpul pierdut si va intra in productie de serie, e adevarat limitata la 72 de unitati.

Deocamdata, specificatiile tehnice sunt un mister, dar stim deja ca masina a fost construita pe un sasiu din fibra de carbon, imprumutat si modificat de la modelul Apollo Intensa Emozione.

De fapt, echipa principala din spatele Apollo Automobili este responsabila si pentru revenirea De Tomaso. Trebuie sa remarcam ca, pentru a aminti de modelul din anii '60, noul P72 va beneficia de transmisie manuala. Compania sustine ca modelul de serie va arata exact la fel ca in imaginile atasate articolului, iar detalii suplimentare vor fi oferite in lunile urmatoare.

Nu mai e nevoie sa o spunem, dar trebuie sa mentionam ca noul De Tomaso P72 nu va fi deloc o masina ieftina, oficialii companiei estimand un pret de plecare de aproximativ 750.000 de euro. In cazul in care sunteti interesati, aflat ca se accepta deja avansul pentru modelul propriu. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul oficial al producatorului.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter