Dacia anunta preturile din Romania pentru noul Duster cu motor de 1 litru

Dacia a lansat in urma cu cateva zile o noua unitate de motorizare pentru SUV-ul Duster, unul dintre cele mai bine vandute modele la nivel european la ora actuala.

2019 Dacia Duster TCe100

Mai exact, este vorba despre o unitate pe benzina TCe, cu capacitate de 1.0 litri, capabila sa dezvolte 100 de cai putere. Initial, despre aceasta unitate s-a spus ca ar urma sa fie disponibila exclusiv pe piata auto din Franta.

Insa, in cele din urma, se pare ca aceasta noua unitate ar urma sa poata fi achizitionata si de pe piata din tara noastra, regasindu-se deja in configuratorul online al marcii de la Mioveni.

Asadar, noua unitate de motorizare este disponibila pentru linia de echipare de baza Essential, situatie in care pretul de pornire al SUV-ului Dacia Duster este de 13.550 de euro, cu toate taxele incluse.

In aceste conditii, putem sa spunem ca dupa eliminarea unitatii SCe de 115 cai putere din oferta, noua versiune echipata cu aceasta unitate TCe de 1.0 litri si 100 de cai putere devine cea mai accesibila din gama Duster pe piata auto din tara noastra.

Cei care sunt dispusi sa plateasca un pic mai mult se pot reorienta catre linia de echipare Comfort, caz in care pretul de pornire este de 14.600 de euro.

Linia de echipare Comfort aduce la pachet o serie de elemente suplimentare, printre care putem regasi proiectoarele de ceata, oglinzile exterioare electrice, geamurile spate electrice, volanul reglabil pe inaltime si adancime, aerul conditionat cu reglare manuala, sistemul Cruise Control cu limitator de viteza sau tapiteria speciala Comfort.

Noua unitate de motorizare TCe cu capacitate de 1.0 litru este insotita de o cutie de viteze manuala cu cinci trepte. In aceste conditii, acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat pentru SUV-ul Dacia Duster intr-un timp de 12.5 secunde. De asemenea, consumul mediu pe care il mentioneaza cei de la Dacia in fisa tehnica a noului Duster echipat astfel este de 5.5 litri pentru parcurgerea unei distante de 100 de kilometri.

Noua unitate de motorizare de 100 de cai putere este produsa chiar in cadrul uzinei de la Mioveni, fiind dezvoltat in cadrul Aliantei Renault - Nissan - Mitsubishi. Motorul se regaseste deja si in oferta noii generatii Renault Clio, noile modele fiind dezvaluite in primavara acestui an. In aceste conditii, este foarte probabil ca noua unitate sa fie disponibila in cele din urma si pe celelalte modele din gama Dacia, si anume Sandero si Logan.

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Renault

Newsletter