Divo, noul star cu 1500 de cai putere al celor de la Bugatti

2019 Bugatti Divo

Sfarsitul calendaristic al anotimpului cald ne aduce intotdeauna si unul dintre cele mai asteptate evenimente auto de peste Ocean, si anume Concursul de Eleganta de la Pebble Beach. Constructorii s-au intrecut pe sine cu noile modele si prototipuri aduse la Pebble Beach, insa astazi vrem sa vorbim despre cel mai spectaculos model prezentat.

Bineinteles, este vorba despre Bugatti Divo, un model caruia cei de la Bugatti abia i-au prezentat primele fotografii si detalii oficiale. Divo si-a gasit inspiratia din mai vechiul Chiron, insa acesta pune mare accent pe viraje, ceea ce inseamna ca vine cu un avantaj important pentru un alt segment de public.

Din punct de vedere tehnic, noul Bugatti Divo va fi echipat cu aceeasi unitate de motorizare W16, cu o capacitate de 8.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 1.500 de cai putere si un cuplu maxim de 1.600 Nm. Transmisia este realizata prin intermediul unei cutii automate, cu sapte viteze. Cu o asemenea echipare tehnica, Divo va putea atinge o viteza maxima de 380 km/h, aceasta limita fiind setata electronic.

Cei de la Bugatti au hotarat sa produca acest hypercar intr-o editie limitata de doar 40 de exemplare. Pretul unui bolid este pe masura performantelor si ajunge pana la nu mai putin de 5 milioane de euro. Asa cum era si de asteptat, toate cele 40 de unitati au fost comandate deja!

Design Exterior

Din punct de vedere estetic, noul Divo va pastra, desigur, cateva elemente de la Chiron, printre care si grila frontala a acestuia. Insa, cei de la Bugatti au gandit un nou exterior pentru Divo, cu o serie de elemente estetice noi si cu mai multe imbunatiri din punct de vedere aerodinamic. Forta de apasare aerodinamica de care va beneficia Divo este de 456 de kilograme, cu 90 mai mult decat cea a lui Chiron.

Au fost facute si multe alte imbunatatiri care sa faca din Divo un model care sa se descurce excelent in viraje. Spre exemplu, plafon a fost realizat in asa fel incat sa imite o conducta de aer, in felul acesta fiind optimizata circulatia aerului in compartimentul motor.

In spate, gasim un spoiler ceva mai lat decat pe Chiron, cu o latime de 1.83 metri. De asemenea, la fel ca pe Chiron, franele sunt racite prin intermediul a patru surse de aer amplasate pe fiecare latura a motorului. Nu in ultimul rand, Divo va beneficia de un sistem suplimentar de ventilare pentru pneuri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Bugatti

Newsletter