Bugatti Centodieci aminteste de celebrul EB110 si debuteaza la Pebble Beach

Cum arata noul Bugatti Centodieci?

2019 Bugatti Centodieci

Bugatti revine la Pebble Beach cu o alta hipermasina destul de scumpa, modelul Centodieci. In cazul in care sunteti curiosi, numele masinii se traduce destul de simplu: 110.

Masina sarbatoreste 110 ani de la fondarea marcii, dar aminteste si de o supermasina celebra in anii '90, modelul EB110, care, deloc surprinzator, a fost construit in 1991, pentru aniversarea celor 110 ani impliniti de Ettore Bugatti.

Ceea ce trebuie sa aflati neaparat este ca aceasta versiune speciala va fi produsa intr-un numar limitat de exemplare, 10 (dieci) mai exact, iar pretul de plecare este de 8 milioane de euro, plus taxe.

Designul noului Centodieci este diferit de cel al altor modele moderne ale marcii franceze, dar e usor sa observam influenta mai cunoscutului EB110.

Pe partea frontala, celebra forma de potcoava Bugatti este mult mai mica decat pe alte modele din zilele noastre si sunt prezente trei guri de aer, toate amintind de EB110. Asta inseamna ca sigla Bugatti se muta pe capota modelului.

In acelasi timp, dispare stalpul B sub forma literei C al modelului, care este inlocuit de cinci guri de aer sub forma de diamant, care ajuta la racirea motorului W16 de 8,0 litri amplasat, ca pe EB110, sub o capota din sticla. Partea din spate a modelului este diferita de cea bi-dimensionala de pe EB110, fiind impartita in opt elemente, printre care si iesirile sistemului de esapament sau difuzorul extrem de performant.

Motorul W16 Bugatti produce 1.600 de cai putere, astfel ca Centodieci accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 2,4 secunde, de la 0 la 200 de km/h in 6,1 secunde si de la 0 la 300 de km/h in 13,1 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 380 de km/h, cifra care ni se pare destul de mica pentru Bugatti.

Trebuie sa remarcam ca toate aceste performante sunt ajutate de reducerea in greutate a masinii, de aproximativ 20 de kg. Pentru a ajunge la aceste valori, producatorul a decis sa foloseasca, de exemplu, stergatoare de parbriz din materiale usoare sau capace filigranate pentru oglinzile laterale.

Chiar daca noul Bugatti Centodieci a fost prezentat "imbracat" intr-o nuanta complet alba, in contrast total cu sinistra La Voiture Noire prezentata in luna martie, daca ne luam dupa Stephan Winkelmann, presedintele consiliului de administratie al marcii, clientii pot opta si pentru alte nuante.

Suntem siguri ca cei care isi permit sa plateasca milioane de euro pe o hipermasina de urmatorul nivel vor putea alege cam tot ce isi doresc la masina comandata.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter