BMW pregateste fanilor cateva modele din noua Serie 1 in editie speciala

BMW Seria 1 Editie Speciala

Noile modele BMW Seria 1 sunt unele dintre cele mai populare modele de la producatorul german. Printre ultimele noutati despre subiect ale producatorului german se numara o culoare noua, dar si optiuni cromatice pentru jante, schimbari de mult asteptate de fani.

La interior, noile modele vin cu multe modificari, mai ales la capitolul tehnologie de ultima generatie, in timp ce variantele de motorizare raman pe benzina si pe motorina, tractiune spate, dar si, pe anumite versiuni selectate si numai ca optiune, dotate cu sistemul inteligent BMW xDrive, tractiune integrala.

Citeste si: BMW Seria 7 Black Bison preparat de Wald International sau cum sa uratesti o masina...

Cea mai importanta schimbare exterioara are legatura cu forma "umbrei". De aceea, producatorul german a gandit trei noi editii speciale, denumite Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow si M140i Edition Shadow. Conform cu numele acestor versiuni, fiecare masina are grila fata de culoare neagra si inserturi de aceeasi nuanta in farurile LED. Si partea din spate este dotata cu iluminare LED, cumva mai intunecata, pentru a completa ideea de umbra a acestor modele.

Daca vei opta pentru M Sport Shadow, vei primi jante de 18 inch si esapament negru, acelasi tip de jante putand fi montat si pe M140i Edition Shadows. Sa nu uitam, insa, ca toate modelele pot fi comandate cu o noua optiune de cinci jante, dar si cu doua noi culori pentru exterior: albastru deschis si portocaliu inchis.

Schimbarile adevarate se petrec la interior. Noile modele au un display central cu totul nou, de culoare neagra (care-si intampina soferul cu un mesaj predefinit), guri de aer refacute total, butoane cromate pentru ferestrele electrice si o noua consola centrala. Producatorul s-a gandit si la variante pentru finisajele interioare, din piele sau material textil, incluzand nu mai putin de sapte variante de culoare.

Sa nu uitam ca atat soferul cat si pasagerii noii Serii 1 vor dispune, in varianta standard a masinilor, de noul sistem de operare iDrive.

Am mentionat mai sus un display central. Acesta vine standard pe versiunile dotate cu sistem de navigatie, are 8,8 inch si capacitate touch. Sistemul poate fi accesat, deasemeni, printr-un touch pad standard sau prin comenzi vocale. In plus, serviciile BMW ConnectedDrive ofera informatii in timp real din trafic sau informatii despre parcare, iar o noua functie Microsoft Exchange permite celor care folosesc Microsoft 365 sa trimita mail-uri sau sa-si acceseze calendarul prin intermediul server-ului securizat al masinii.

La toate aceste caracteristici, mai sunt de adaugat capabilitatea WiFi, compatibilitatea cu Apple CarPlay dar si o gramada de functii de asistare a soferului: control activ al directiei si al vitezei, sistem de auto-franare dar si sistem de avertizare la parasirea benzii de mers.

Nu putem trece peste aceasta prezentare fara sa amintim motorizarea noilor modele. Motoarele pleaca de la cel in 3 cilindri turbo de 109 cai putere, pe 116i, pana la cel in sase cilindri de 340 de cai putere, de pe M140i. Versiunile diesel incep de la 116d, care livreaza 116 cai putere, pana la 125d, ceva mai robust si producand 224 de cai putere.

Producatorul mai anunta ca 118d, 120d si M140i pot fi echipate cu noul BMW xDrive tractiune integrala, in timp ce majoritatea modelelor vor fi echipate ori cu o cutie manuala in sase trepte, ori cu o cutie de viteze automata in opt trepte. Cele doua exceptii sunt modelul 116, doar cu transmisie manuala, si M140i xDrive, cu transmisie exclusiv automata.

Mai mult, BMW a refacut complet noi modele din Seria 1, care vor avea, se pare, tractiune fata. Aceste versiuni sunt asteptate pe piata candva anul acesta si sunt prezentate ca fiind modelele anului 2019.

Te-ar mai putea interesa:

BMW a facut bilantul anului 2017 pentru modelele electrice: cate a reusit sa vanda in toata lumea? Romania ce procentaj a inregistrat?

BMW ne arata primele poze cu noul X7! Testele finale au inceput!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter