Noul BMW M550i xDrive va beneficia de mai multa putere! Aproape la fel de puternic ca vechiul M5!

2019 BMW M550i xDrive

Daca ati avut rabdare sa ne cititi pana acum, ati aflat ca BMW face cateva modificari interesante, din aceasta vara, la portofoliul sau european. Pentru noi, cea mai importanta schimbare este cea a modelului M550i, cunoscut de multi si sub numele de "M5 al celor saraci".

Prezentat in premiera pe batranul continent catre finalul anului 2016, acest sedan performant este echipat cu un motor V8 bi-turbo de 4,4 litri, care produce 456 de cai putere si un cuplu-forta de 650 Newtoni-metru.

La ce valori va ajunge versiunea modificata? Ei bine, pentru a confirma si zvonurile de anul trecut, propulsorul va atinge 523 de cai si un cuplu-forta de 750 de Nm.

Daca cifrele vi se par familiare, atunci trebuie sa va amintim ca le veti intalni si pe modelele coupe si decapotabile M850i. Cei 67 de cai suplimentari si 100 de Nm in plus inseamna, suntem siguri, ca masina va beneficia de imbunatatiri la capitolul performante.

Deocamdata, oficialii de la BMW nu au comunicat nimic oficial, dar ne asteptam ca sedanul sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in mai putin de 4,0 secunde. Noua generatie V8 este cuplata la aceeasi transmisie steptronic in opt trepte, care trimite, prin intermediul unui sistem xDrive, catre ambele axe.

In plus, vestile bune despre noul M550i continua. Masina vine echipata, ca optiune (disponibila si pe versiunea diesel M550d), cu cele mai noi faruri laser.

Modificarile isi vor face efectul din luna iulie, moment in care si modelul 530e va fi echipat cu o noua generatie de baterii sau cu tractiune integrala, ceea ce va insemna si o autonomie electrica mai mare.

Versiunile europene ale modelelor coupe si decapotabile M4 vor fi scoase oficial pe piata din luna iulie, iar pachetul M Competition va fi standard. Din fix aceeasi luna, modelul X2 va fi echipat cu faruri LED si cu lumini de ceata de acelasi tip.

Tot in luna iulie, producatorul german va scoate la vanzare modelul roadster Z4, intr-o versiune de start sDrive20i, propulsata de un motor de 2,0 litri, care produce 195 de cai putere. Masina va fi echipata cu transmisie manuala in sase trepte sau, optional, cu una Steptronic in opt viteze.

Sursa: BMW

Newsletter

Whatsapp