2019 BMW 740e/745e iPerformance: gama de lux devine mai economica cu noile modele plug-in hybrid

2019 BMW 740e/745e iPerformance

Au trecut numai cateva saptamani de la momentul in care cei de la BMW au publicat primele imagini si detalii referitoare la modelele Seria 7 facelift. Asa cum aflam la acea vreme, noile modele au primit o serie de modificari de ordin estetic, mai multe imbunatatiri la interior, dar si o gama revizuita de unitati de motorizare.

Ei bine, cei de la BMW au publicat la inceputul acestei saptamani o noua serie de informatii cu privire la versiunile plug-in hybrid disponibile pe Seria 7 facelift. Haideti sa aflam impreuna care sunt noutatile pe care cei de la BMW ni le pregatesc in aceasta privinta.

Odata cu debutul lui Seria 7 facelift, versiunea plug-in hybrid 740e iPerformance devine 745e iPerformance. Noua versiune va putea fi comandata in trei versiuni: 745e, 745Le si 745Le xDrive. Indiferent despre versiunea despre care vorbim, producatorul german ne propune un sistem hibrid de propusie format dintr-un motor pe benzina, caruia i se alatura o unitate electrica.

Pana la ora actuala, vechiul 740e iPerformance era echipat cu un propulsor pe benzina, cu capacitate de 2.0 litri. Acum, noile modele vor fi echipate cu o unitate de 3.0 litri. Aceasta este capabila sa dezvolte 286 de cai putere si un cuplu maxim de 450 Nm. Asa cum spuneam si mai devreme, aceasta unitate este asistata de un propulsor electric, capabil sa genereze la randul lui 113 cai putere si un cuplu maxim de 265 Nm.

In aceste conditii, vorbim despre un sistem care dezvolta nu mai putin de 394 de cai putere si un cuplu maxim de 600 Nm. In comparatie cu versiunea precedenta, noile modele au castigat 68 de cai putere si inca 100 Nm la cuplu. Transmisia se face prin intermediul unei cutii automate de viteze, cu opt rapoarte.

Totodata, aflam acum ca cei de la BMW au adus niste imbunatatiri si pachetului de acumulatori pentru noile versiuni plug-in hybrid. In aceste conditii, capacitatea bateriilor a crescut de la 9.2 kWh la 12 kWh. Astfel, noul BMW 745e poate parcurge in modul electric intre 54 si 58 de kilometri, in timp ce versiune 745Le va putea parcurge intre 52 si 55 de kilometri. De asemenea, versiunea 745Le xDrive va putea sa parcurga in modul electric intre 50 si 54 de kilometri.

Indiferent de versiunea pe care o preferati, trebuie sa stiti ca viteza maxima a fost limitata la 250 km/h. Lansarea pe piata a noilor modele va avea loc in primavara acestui an.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter