Versiunea plug-in hybrid a lui BMW Seria 5 este disponibila si cu tractiune integrala

BMW a anuntat la mijlocul acestei saptamani ca introduce in gama de modele plug-in hybrid si noul 530e xDrive.

2019 BMW 530e xDrive iPerformance

Sedanul de clasa mare echipat cu sistemul de tractiune integrala se poate lauda cu o autonomie electrica ce va ajunge pana la nu mai putin de 58 de kilometri.

Decizia anuntata acum vine in contextul in care cei de la BMW isi propun ca pana in 2023 sa aiba in portofoliu nu mai putin de 25 de modele electrificate, indiferent ca vorbim despre modele hibrid, plug-in hybrid sau 100% electrice. Asadar, planuri serioase din partea constructorului bavarez pentru urmatorii cinci ani!

Modelul BMW 530e xDrive iPerformance este echipat cu o unitate de motorizare pe benzina cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 184 de cai putere. Acestei unitati i se alatura un propulsor electric, care este capabil sa genereze nu mai putin de 113 cai putere.

In aceste conditii, intregul sistem cu care este echipat modelul producatorului bavarez poate dezvolta o putere totala de 252 de cai si un cuplu maxim de 420 Nm. Transmisia este realizata prin intermediul unei cutii automate de viteze cu opt rapoarte, in timp ce bolidul beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala xDrive.

Cu o asemenea echipare sub capota, acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat intr-un timp de doar 6.2 secunde, cu 0.1 secunde mai mult in comparatie cu versiunea fara tractiune integrala.

In schimb, indiferent de versiunea pe care o veti alege, fie ea 530e sau 530e xDrive, viteza maxima pe care o regasim in fisa tehnica este de 235 km/h, ceea ce este de ajuns pentru marea majoritate a pasionatilor auto. Producatorul mai anunta, de asemenea, un consum mediu mixt cuprins intre 2.0 si 2.2 litri pentru parcurgerea unei distante de 100 de kilometri.

Mai aflam cu aceasta ocazie de la oficialii producatorului bavarez ca pachetul de baterii are o capacitate de 12 kWh, ceea ce inseamna ca in cele din urma vorbim despre autonomie electrica cuprinsa intre 55 si 58 de kilometri.

Daca ne referim la versiunea 530e, care nu beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala, autonomia in modul electric este cuprinsa intre 61 si 66 de kilometri. Pentru reincarcarea bateriei, soferii vor avea de asteptat mai putin de sase ore in cazul in care utilizeaza o priza casnica de 230V. In schimb, daca vorbim despre un sistem BMW i Wallbox, timpul de asteptare se reduce pana la 3 ore si jumatate.

Sursa: BMW

Newsletter

Whatsapp