BMW lanseaza versiunea plug-in hybrid a lui Seria 2 Active Tourer

BMW a pornit o ofensiva clara in ceea ce priveste electrificarea gamei de modele.

2019 BMW 225xe Active Tourer

BMW a pornit o ofensiva clara in ceea ce priveste electrificarea gamei de modele, propunandu-si ca pana in anul 2023 sa aiba in portofoliu nu mai putin de 25 de modele electrificate, fie ca vorbim despre modele hibride, plug-in hybrid sau 100% electrice.

Vorbim acum despre inca un pas facut in aceasta directie de cei de la BMW, care anunta introducerea in gama de modele plug-in hybrid a noului 225xe Active Tourer. Noul model se lauda deja cu o autonomie mai mare cu 25%, care ajunge pana la nu mai putin de 57 de kilometri. Haideti sa aflam impreuna mai multe noutati despre aceasta versiune in randurile urmatoare!

Noul 225xe Active Tourer este echipat sub capota cu o unitate de motorizare pe benzina cu capacitate de 1.5 litri, capabila sa dezvolte 136 de cai putere.

Alaturi se regaseste inca o unitate electrica, capabila sa genereze nu mai putin de 88 de cai putere. In aceste conditii, intreg sistemul de motorizare despre care vorbim este in stare sa genereze impreuna un total de 224 de cai si un cuplu maxim de 385 Nm.

De asemenea, mai trebuie sa spunem ca avem tot la acest capitol si o transmisie care este asigurata prin intermediul unei cutii Steptronic cu 6 trepte.

Mergem, asadar, mai departe si ne uitam si asupra cifrelor de performanta de care se face capabila aceasta versiune plug-in hybrid 225xe Active Tourer. In primul rand, vorbim despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care poate fi realizata intr-un timp de doar 6.7 secunde, ceea ce nu este deloc rau.

Mai trebuie sa spunem ca viteza maxima pe care o va prinde un astfel de model este de 202 km/h. In schimb, daca vorbim exclusiv despre rularea 100% electrica, trebuie sa stiti ca viteza maxima este mult mai mica, oprindu-se la 130 km/h.

Pachetul de baterii de care dispune versiunea plug-in hybrid 225xe Active Tourer are o capacitate de 10 kWh, in crestere de la 7.7 kWh, ceea ce inseamna ca si autonomia a crescut cu aproximativ 25%.

Vorbim, asadar, despre o autonomie electrica care va ajunge acum pana la 55 - 57 de kilometri. Bateria va putea fi reincarcata in aproximativ cinci ore prin intermediul unei prize casnice de 230V. In schimb, daca vorbim despre un sistem BMW i Wallbox, reincarcarea bateriei se va face in aproximativ trei ore si 15 minute.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter