Audi a prezentat noile generatii S6 si S7: TDI pentru Europa si TFSI pentru Statele Unite!

2019 Audi S6 S7 Sportback

Ne-a luat oarecum pe nepregatite, dar Audi Sport are trei noi modele S in portfoliu. Producatorul german a prezentat oficial versiunile S6 Sedan, S6 Avant si S7 Sportback, confirmand astfel zvonurile care circula pe internet de aproape opt ani: puterea diesel.

Despre ce vorbim? In mai 2011, a aparut un raport semi-oficial despre trei noi modele cu motor TDI, povestea repetandu-se si mai recent, in septembrie 2017. Acum e oficial!

De propulsia celor trei masini se ocupa un motor V6 TDI de 3,0 litri cu compresor electric si un sistem partial hibrid, care poate taia alimentarea cu carburant si mari performantele vehiculelor.

De ce suna asta atat de familiar? Pentru ca recent lansatul SQ5 TDI pentru piata europeana are aceeasi configuratie, cu 700 de Nm disponibili de la 2.500 rpm. Diferenta este la capitolul cai putere, noile S6 si S7 ajungand pana la 349 de cai, in timp ce versiunea SUV nu depaseste 347 de cai putere.

In ceea ce priveste performantele, cel mai rapid din cele trei este sedanul S6, care accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 5 secunde, in timp ce S6 Avant si S7 Sportback, pentru ca sunt putin mai grele, au nevoie de o zecime de secunda in plus. Toate cele trei versiuni au o viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h.

In timp ce Europa se va bucura de motorizarea super-tehnologizata TDI, pe alte piete, printre care America, Asia sau Orientul Mijlociu, masinile pot fi comandate cu motor bi-turbo V6 de 2,9 litri. Acest propulsor dezvolta 450 de cai si un cuplu-forta de 600 de Nm si este exact acelasi motor intalnit si pe RS4 Avant, RS5 Coupe si RS5 Sportback.

Din pacate, Audi nu spune mai nimic despre performantele acestui propulsor TFSI dar, din cauza aceleiasi greutati suplimentare, ne asteptam ca cele trei modele sa fie putin mai lente decat versiunile RS4 si RS5.

Imbunatatirile stilistice interioare si exterioare fata de versiunile mai slabe sunt destul de subtile, exact lucrul la care ne asteptam de la modele Audi orientate spre performante. Masinile trimit, insa, acelasi vibe pe care clientii producatorului german il adora si, din toate cele trei, dupa parerea noastra, varianta Avant iese in evidenta.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Audi

Newsletter