Audi S5 Coupe si Sportback primesc, in Europa, un motor V6 diesel!

2019 Audi S5 Sportback Coupe TDI

La mai putin de o saptamana de la momentul in care Audi a echipat modelele europene S6 si S7 cu motoare diesel, producatorul german ne ofera o versiune de motorizare TDI si pentru S5. Propulsorul este disponibil pentru versiunile Coupe si Sportback, din comunicatul de presa lipsind varianta decapotabila.

Trebuie sa recunoastem ca nu a fost o surpriza ca designul modelelor TFSI a fost folosit si in acest caz, asa ca vom avea de-a face cu cateva masini sport extrem de atragatoare.

Sub capota, noile S5 folosesc acelasi V6 TDI de 3,0 litri intalnit pe SQ5. De fapt, modelele au cam aceeasi putere, 347 de cai si un cuplu-forta de 700 Nm. Mai mult, modelele S6 au doi cai suplimentari si cam la fel de mult la capitolul cuplu-forta.

Motorul diesel este cuplat la noul compresor electric al marcii (EPC) si la un sistem partial hibrid, ambele conectate la sistemul electric de 48 de volti. Energia necesara este oferita de o baterie litiu-ion de 0,5 kWh, amplasata sub portbagaj, sistemul hibrid reducand consumul cu pana la 0,4 litri / 100 de km. Si pentru ca am vorbit despre economie, Audi sustine ca modelul va consuma doar 6,2 litri / 100 de km.

In cazul in care veti conduce masina la viteze intre 55 si 160 de km/h, S5 va fi capabil sa ruleze timp de 40 de secunde cu motorul oprit, din momentul in care ai ridicat piciorul de pe pedala.

La capitolul performante, modelul coupe S5 echipat cu motor TDI accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 4,8 secunde, in timp ce S5 Sportback, datorita greutatii suplimentare, are nevoie de 4,9 secunde. Ambele versiuni ating o viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h.

Audi a mai mentionat si ca cele doua modele S5 vor fi vandute si pe alte piete din afara Europei, dar echipate cu motorul V6 TFSI de 3,0 litri pe benzina, care produce 354 de cai si un cuplu-forta de 500 Nm. Acesta nu va fi echipat cu acelasi EPC de pe versiunea diesel si vine cu acelasi sistem de tractiune integrala Quattro si cu o cutie de viteze automata in opt trepte.

Cele doua noi versiuni vor fi scoase la vanzare in Europa luna viitoare, in Germania preturile incepand de la 65.300 de euro, bani in care intra si echipament extra care costa 7.000 de euro pe A5.

Videoclipul zilei
Sursa: Audi

Newsletter

Whatsapp