Audi a inceput productia primului model SUV electric, e-Tron!

Celebrul producator de automobile din Germania a inceput sa construiasca de pe 3 septembrie, 2018 primele modele e-tron. Audi va lansa in curand pe piata primul model SUV all-electric cu o autonomie ce permite utilizarea zilnica de catre clienti.

Noul model pregatit de nemti va fi produs la Bruxelles si va putea sa parcurga distante lungi in aproximativ jumatate de ora. SUV-ul propus de Audi are o capacitate de incarcare de pana la 150 kW la statiile rapide si va ajunge la nivelul maxim de incarcare in doar 30 de minute. Primul exemplar care va fi construi va avea culoarea Rosie Misano si este asteptat sa fie lansat la mijlocul lunii septembrie daca nu apar incidente neplacute in procesul de constructie.

Audi ofera mai multe solutii pentru incarcarea masinii la domiciliu, dar are si un sistem standard mobil care poate fi utilizat in doua moduri. Masina poate avea o putere de incarcare de pana la 2,3 kW in momentul in care este folosita o priza de uz casnic de 230 de volti si poate ajunge la un maxim de 11 kW cand este conectata la o priza trifazica de 400 de volti.

Noul SUV propus de nemti are nevoie de aproximativ 8,5 ore pentru o incarcare completa daca este folosita o priza de tip trifazic. Angajatii uzinei din Bruxelles au luat parte la peste 200.000 de ore de pregatire teoretica si practica petnru producerea noilor modele Audi e-tron.

Modelul Audi e-Tron dispune de tehnologii inovatoare, cum ar fi oglinzile exterioare virtuale, dar combina si calitatile traditionale ale Audi in manevrabilitate si dinamica. Uzina Audi din Bruxelles a fost modernizata complet pentru productia masinii electrice. Conform producatorului german, aceasta este prima uzina ce produce masini in masa din segmentul premium si care este certificata ca fiind CO2 neutra. Aceste cuvinte apartin lui Peter Kössler, unul dintre cei mai importanti oameni din cadrul echipei de productie Audi.

SUV-ul electric va fi lansat pe data de 17 septembrie 2018, in cadrul unui eveniment special care se va disputa in Statele Unite ale Americii la San Francisco. Cei care doresc sa-si achizitioneze cat mai rapid modelul electric al celor de la Audi vor trebui sa plateasca o taxa de 1000 de dolari, rambursabila. Clientii modelului vor putea sa urmareasca online starea in care se afla productia modelului.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Audi

Newsletter