Aston Martin Vulcan Bomber se pregateste pentru Gumball 3000

Aston Martin Vulcan Bomber Gumball 3000

De parca Aston Martin Vulcan nu ar arata bine in forma actuala, o versiune "decorata inteligent" se pregateste sa participe la Gumball 3000, o cursa care incepe la Mykonos (in Grecia) si se incheie pe plajele din Ibiza (in Spania).

Nuanta de camuflaj cu care este vopsita masina combina o culoare kaki aplicata peste un albastru foarte deschis (poate chiar un gri) si a fost imprumutata de la Avro Vulcan, un bombardier adevarat care a facut parte din Royal Air Force (Marea Britanie), de la sfarsitul anilor '50 pana la pe mijlocul anilor '80.

Pe langa aceasta schema de culori speciala, acest model Vulcan este cu adevarat unic, fiind primul exemplar legal pe drumurile publice al supermasinii Aston Martin folosite in particular pe circuitele de viteza.

In comparatie cu o versiune standard Vulcan, cea mai evidenta modificare a acestei variante legale pe drumurile publice pare sa fie legata de noile lumini amplasate pe bara frontala.

Nu lipsesc, insa, nici stergatoarele de parbriz (cu tot cu lichidul de curatare aferent), iar splitterul frontal este amplasat ceva mai sus pentru a evita contactul cu asfaltul, de vreme ce drumurile publice nu seamana aproape deloc cu circuitele de viteza.

In plus, din punct de vedere mecanic, specialistii de la Aston Martin au fost nevoiti sa modifice motorul V12 pentru a se conforma regulilor de mediu europene.

Printre modificari, am remarcat un nou sistem de esapament, chiar daca masina ramane destul de zgomotoasa. Producatorul a montat pe model si un ambreiaj diferit, iar schimbul de viteze se face la o alta ratie, in asa fel incat noul Vulcan sa fie mai prietenos cu soferul in conditii de trafic. Mai mult, si suspensiile sunt ceva mai moi.

Modelul Vulcan a avut premiera oficiala in 2015, in versiunea de top fiind dotat cu un motor V12 de 7,0 litri, care produce nu mai putin de 820 de cai putere.

Producatorul a limitat productia oficiala la doar 24 de unitati si, desi nu a fost niciodata anuntat, pretul pleaca de la o suma de peste 2 milioane de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Aston Martin

Newsletter