Aston Martin a mai pregatit o editie speciala: DBS 59 Edition

2019 Aston Martin Lagonda DBS 59 Edition

La aproape o jumatate de an de la lansarea oficiala, din noiembrie, editia limitata Aston Martin DBS 59 a intrat pe linia de productie a marcii, in fabrica din Gaydon (Marea Britanie).

Prima masina va fi urmata de inca 23, toate un tribut pentru pozitiile fruntase ale marcii (si aici vorbim de DBR1) la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, in 1959.

"Fiecare masina reprezinta o ora din aceasta victorie senzationala din istoria Aston Martin, in care Roy Salvadori si Caroll Shelby au castigat in fata masinii pilotate de colegii lor, Maurice Trintignant si Paul Frere", conform declaratiei oficiale a producatorului britanic.

Comandata prin "Q by Aston Martin", de catre Aston Martin Cambridge, editia speciala are la baza modelul DBS Superleggera si este finisata in nuanta verde Racing, cu un acoperis de fibra de carbon lucios, detalii din bronz, o grila personalizata si jante satinate de 21 de inch, cu spite "Y".

Printe detalii am mai remarcat numerele pictate pe aripile frontale sau incrustatiile din bronz de pe anumite zone, care amintesc de modelul de curse DBR1, masina care a castigat celebra cursa de anduranta acum 60 de ani.

In plus, materialul original de pe scaune a fost analizat si recreat pe DBS 59. In cabina, ne intalnim cu piele in doua nuante, negru Obsidian si bronz Chestnut, broderie speciala pe parasolar, schimbatoare de viteze din bronz dar si un logo special "59 Edition" pe scaune.

Conform comunicatului de presa al producatorului, se ia in calcul si un pachet care cuprinde replici ale castilor de curse originale, costume albastre de curse si manusi de gen Caroll Shelby.

Cat despre propulsie, noul DBS 59 foloseste acelasi motor de pe DBS Superleggera. Propulsorul V12 de 5,2 litri produce 715 cai putere si un cuplu-forta de 900 Nm si este cuplat la o transmisie automata in opt trepte, care permite o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 3,4 secunde si o viteza maxima de 339 de km/h.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Aston Martin

Newsletter