2018 Dodge Challenger SRT Demon accelereaza pana la 60 de mph in 2,1 secunde... daca nu pleaca de la 0

2018 Dodge Challenger SRT Demon

Noul Dodge Challenger SRT Demon este sursa multor discutii de la debutul sau oficial. Fanii devotati Tesla par mai hotarati, accentuand ideea ca impresionantele cifre de acceleratie ale modelului (2,3 secunde pana la 60 de mph) nu le depasesc pe cele ale lui Model S P100 D, care a stabilit un nou record la acest capitol, 2,28 secunde.

Ei bine, fani Tesla, nu va bazati prea tare pe aceste cifre.

De ce spunem asta? Conform specialistilor, in aceleasi conditii in care modelul Tesla a ajuns la rezultatul de care vorbeam mai devreme, noul Dodge Challenger SRT Demon il va depasi. Cum se explica acest fenomen? Mai ales ca am spus deja ca masina accelereaza pana la 60 de mph (96 km/h) in 2,3 secunde? Corect, dar ce nu am spus inca este ca acest lucru se intampla la plecarea de pe loc. Daca pleaca din miscare (pentru a indeplini aceleasi conditii ca Tesla), si nu vorbim despre viteza, acest nou model este cu mult mai rapid, conform presedintelui FCA America, Tim Kuniskis.

"In ultima vreme, tot ce aud sunt statistici care de care mai subiective, unele dintre ee includ si rularea inainte de accelerare, lucru care nu mi se pare deloc corect", a declarat Kuniskis intr-un interviu recent.

"Aceasta masina accelereaza de la 0 la 60 de mph in 2,3 secunde, dar daca pleaca din miscare aceasta cifra coboara la 2,1 secunde. Iata un lucru extrem de important, pentru ca, in acest fel, Dodge Challenger Demon devine cea mai rapida masina de productie de pe piata, indiferent de tehnologia folosita", a mai spus acesta.

Ati citit corect, 2,1 secunde pana la 60 de mph. Bine, acest rezultat este atins cu ajutorul catorva optiuni: controlul alimentarii cu racord direct, fara pasageri sau locuri in spate, cu caracteristi de curse sau cu carburant cu cifra octanica foarte mare. Din fericire, toate aceste optiuni sunt usor de comandat inca de pe linia de asamblare.

Pe de alta parte, fara rulare si echipat cu toate optiunile standard, Tesla P100D va atinge 60 de mph in 2,53 secunde, un timp destul de bun, pana la urma.

Nu ne indoim ca discutiile legate de cea mai rapida masina de produtie nu se vor opri aici, chiar daca multi dintre cei implicati vor intelege diferentele. Si nici nu ne pasa cu adevarat, avand in vedere ca suntem convinsi doar de rezultatele oficiale.

Pana la urma, sa nu uitam ca noul Dodge Demon vine echipat din fabrica cu un excelent motor V8 de 6,2 litri, care produce 840 de cai putere (626 kW), impresionant fie si doar din punct de vedere tehnic.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter