VW Tiguan aduce schimbari motoarelor! Iata motivul si ce propulsoare sufera modificari!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 19 Iulie 2018

Volkswagen sufera cateva schimbari, iar pasionatii acestei marci trebuie sa se obisnuiasca cu ele. Cine este responsabil pentru schimbarile pe care le va efectua constructorul german? Bine cunoscutul test WLTP care este mult mai aprig si mai dur decat forma anterioara de teste pentru automobile.

De cand cu testele WLTP, multe marci auto au fost fortate sa realizeze schimbari, altfel modelele respective nu s-ar mai fi produs si ar fi riscat sa nu primeasca unda verde pentru a fi construite si pentru a fi puse spre vanzare, asa ca nici Volkswagen nu se mai joaca de data aceasta cand spune ca aduce modificari.

Volkswagen Tiguan este modelul care propune schimbarea motorului pe benzina cu capacitate de 1.4 litri, unitatea ce urmeaza sa inlocuiasca aceasta versiune de propulsor fiind unul cu o capacitate ceva mai mare, de 1.5 litri, capabil sa produca 150 de cai putere.

Unitatea pe benzina cu capacitate de 2.0 litri capabila sa produca 180 de cai putere a primit si ea un update, urmand ca pe viitor sa poata genera 190 de cai putere. Ar trebui ca toata lumea sa fie fericita in acest caz pentru ca Tiguan pe benzina, motor de 2.0 litri, tocmai ce va fi putin mai puternic.

In familia diesel a modelului Tiguan, propulsorul cu capacitate de 2.0 litri, biturbo, capabil sa produca 240 de cai putere este scos din schema. Raman disponibile doar propulsoarele cu capacitate de 2.0 litri care genereaza 150 de cai putere si 190 de cai putere. Asadar, mai putina putere pentru diesel-uri.

Aceste schimbari sunt disponibile pentru piata auto din zona vestica a Europei, dar doar pentru momentul actual. Va mai trece ceva timp pana cand si tara noastra va intra in contact cu schimbarile mai sus mentionate.

Daca veti arunca o privire pe site-ul oficial Volkswagen in Romania veti vedea ca daca alegeti un Tiguan si incercati sa-l configurati cu propulsor pe benzina… niciunul nu este disponibil. De ce? Pentru ca, asa cum spuneam mai sus, tara noastra asteapta update-ul pentru motorul de 1.5 litri despre care va scriam mai sus. Pe langa asta, Romania asteapta si actualizarile pentru diesel, asa ca nu este cazul sa dati click-uri peste click-uri si sa aveti impresia ca site-ul nu functioneaza, ci trebuie sa va asezati confortabil in fotoliu si asteptati actualizarile despre care au vorbit nemtii.

Asteptarea nu este atat de grea cand stii ca urmeaza sa cumperi o masina frumoasa, buna si performanta, asa ca sa lasam testele WLTP sa faca ce stiu ele mai bine si sa ne aduca fata in fata cu niste masini mai sigure si mai sanatoase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

BMW Isetta a fost produs, ultima oara, acum 56 ani. Conceptul nu va disparea, deoarece o companie elvetiana va reintroduce pe piata masina urbana cu o singura usa si doua...
de - 21 August 2018
BMW este un nume foarte greu in industria de automobile. Si schimbarile pe care le-au propus de-a lungul anului 2018 au fost subtile, dar de efect. Cine a fost cu...
de - 21 August 2018
China era candva piata pentru care se construiau masini. Oamenii de acolo isi cumparau si brandurile proprii, dar unii dintre soferi asteptau cu nerabdare sa apara si ultima generatie de...
de - 21 August 2018
Porsche Classic pregateste un nou model 911, numit "Project Gold". Acesta va fi aratat publicului aproape de sfarsitul lunii, pe 24 august, chiar daca nu va fi vorba de o...
de - 21 August 2018

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare