VW Grand California: asa arata o rulota pentru toata familia!

2018 VW Grand California Rulota

A venit momentul ca cei care locuiesc in Europa sa apeleze la Volkswagen daca sunt interesati de o "casa mobila", gigantul german facand un pas important in lumea rulotelor, cu lansarea modelului de 6 metri Grand California.

Avand la baza versiunea Crafter, aceasta rulota reprezinta un serios pas inainte fata de modelul de baza California (care are la baza varianta Transporter), oferind mai mult spatiu dar si o baie complet utilata, care beneficiaza de dus si o rezerva de apa de 110 litri.

In comparatie cu un model Crafter standard, versiunea Grand California vine cu ferestre panoramice in zona de dormitor, deasupra patului dublu, dar si in baie. Nu e doar pentru design, specialistii de la VW au gandit aceasta solutie si pentru a micsora consumul de carburant.

In plus, cei interesati pot opta pentru diverse componente extra la exterior, printre care un sistem de aer conditionat pe acoperis, o copertina extensibila, panouri solare si rack de biciclete.

La interior, Grand California ofera un spatiu extrem de confortabil pentru drumurile lungi. Producatorul foloseste in special finisajele albe pentru a obtine o cabina mai luminoasa si mai spatioasa. Ferestrele din spate si cele laterale se deschid si nu le lipsesc jaluzelele sau plasele de insecte, element pe care il intalnim si pe usa principala.

Asa cum va spuneam mai devreme, in interior ne intalnim cu un pat dublu, dar producatorul a prevazut si o zona in care pot dormi copii, montata in zona superioara. Daca vi se face foame, rulota beneficiaza de un aragaz cu doua ochiuri, dar si de un frigider de 70 de litri, in timp ce la masa pot lua loc lejer patru persoane.

Daca va place ideea unui dus in natura, baia rulotei beneficiaza si de o conexiune externa, care include si controlul temperaturii. La capitolul entertainment, Grand California este echipat cu un sistem Bluetooth optional, separat de cel oficial al masinii, asa ca cei care stau in spate pot asculta propria muzica.

Pana acum, VW nu a oferit detalii despre motorizare, dar ceea ce stim este ca modelul Grand California va fi disponibil, optional, si cu tractiune integrala. Cel mai probabil, masina va fi propulsata de motorul turbo diesel in patru cilindri de 2,0 litri de pe Crafter, valabil in mai multe versiuni, intre 108 si 161 de cai putere.

In plus, rulota va fi echipata cu mai multe sisteme de asistenta la drum, printre care cel de franare de urgenta in oras, asistentul la pastrarea benzii de mers, cel de monitorizare a unghiurilor moarte, asistentul la parcare si cel de control adaptiv al tinutei de drum.

Livrarile noului Grand California vor incepe la inceputul anului 2019, producatorul german urmand sa anunte preturile cat de curand. Din nefericire, lipsa prezentei vehiculelor comerciale VW in Statele Unite inseamna si ca noul Grand California nu va putea fi intalnit in statul care i-a dat numele, California.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter