Micul crossover Skoda Kamiq lansat oficial in China

2018 Skoda Kamiq

Pana nu demult, Skoda avea pe piata un singur model crossover, mai exact Yeti, si nici acesta nu a inseamnat prea mult, de vreme ce caroseria era oarecum ciudata. Chiar si asa, masina destul de inalta a marcii din Cehia s-a bucurat de multi suporteri.

Urmatoarea lansare a fost mai marele Kodiaq, o masina in sapte locuri aparuta pe piata in a doua jumatate a anului 2016 si menita sa inlocuiasca modelul Yeti.

Ei bine, in acest moment, ne bucuram de modelul Kamiq si, spre deosebire de fratii sai mai mari, vanduti pe aproape toate pietele pe care este prezenta Skoda, cel mai nou crossover din Cehia va fi vandut numai in China.

Nu mai e nevoie sa spunem, noul model, orientat oarecum spre drumurile din oras, va fi pozitionat sub Karoq si va completa gama de modele crossover a marcii in China.

In acelasi timp, nu avem prea multe de spus la capitolul stil sau design, modelul imprumutand elemente de la celelalte doua modele crossover ale marcii, insa trebuie sa mentionam ca farurile sunt diferite, cele principale fiind chiar mult mai mari.

Acelasi lucru se intampla pe partea din spate, unde Kamiq se deosebeste cu totul de fratii sai mai mari si mai costisitori.

La interior, cabina este tipica pentru o masina Skoda, nu foarte incarcata si cu foarte mult spatiu pentru oameni si bagaje.

Marca ceha din Mladá Boleslav nu a vorbit deloc despre specificatiile tehnice ale acestui nou crossover, insa ne asteptam ca masina sa beneficieze de un propulsor pe benzina de 1,5 litri si o platforma PQ, pe care am mai gasit-o pe versiunile chinezesti ale modelului Rapid.

Chiar daca modelul Kamiq nu va fi vandut si in Europa, Skoda a confirmat deja ca o versiune de productie a conceptului Vision X, prezentata luna trecuta la Geneva Motor Show 2018, va fi lansata pe piata in 2019.

Acesta va fi un crossover mai sofisticat decat modelul chinezesc, fiind construit pe platforma MQB a Grupului VW si existand chiar posibilitatea unei propulsii hibride. Nu cunoastem, deocamdata, numele acestei masini, dar suntem siguri ca va continua traditia marcii, inceputa Kodiaq si va avea un apelativ care va incepe cu litera "K".

Pana atunci, Kamiq va fi scos la vanzare in China in viitorul extrem de apropiat, mai exact imediat dupa debutul sau public, de la Beijing Motor Show.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter