2018 Seat Arona este acum disponibil si cu motor TDI

Un SUV spaniol mic, insa cu multe atuuri este tradus printr-un Seat, mai exact modelul Arona. Acest automobil este disponibil acum si in Romania cu un sistem de motorizare imbratisat cu cel mai mare drag de catre semenii nostri.

Desi Seat este la inceput de drum in gama SUV-urilor, Arona fiind al doilea urmas al acestui brand, spaniolii reusesc sa capteze atentia prin propulsoarele sale. Noul Arona poate fi echipat atat cu un motor diesel, cat si cu un propulsor pe benzina, si in acest caz tot in doua variante de putere.

Mai mult, producatorul din Martorell dezvolta un SUV mic, capabil sa se strecoare usor prin traficul din mediul urban, sigur, avand o garda la sol ridicata considerabil, dar si incapator, permitand efectuarea unor excursii cu bagaje voluminoase. Pe scurt, Seat Arona este ideal pentru romani, oferind cate putin din toate acele multe nevoi ale pretentiosului dac.

Daca vorbim de propulsoarele noului Seat Arona, in varianta pe benzina, acesta beneficiaza de doua configuratii de putere, mai exact una cu 95 de cai putere si una cu 115. In varianta diesel, propulsorul este de 1,6 litri TDI, iar puterea ajunge sa atinga 95 de cai putere. Impreuna cu agregatul diesel si cu pachetul Reference ce include tractiune fata, o trasmisie manuala cu 5 rapoarte va trebui sa platesti de la aproximativ 17.400 de euro.

Pe langa sistemele ce asigura un condus eficient, dar si foarte comod si impreuna cu tehnologiile de ultima generatie ce echipeaza noul Arona, spaniolii gandesc dotarea acestui model si cu sistemul Front Assist cu functie de franare automata in situatii de urgenta. Cu caracter de noutate, dar si cu o atitudine futurista, Seat echipeaza acest model si cu sisteme cu avertizare prezenta pentru pietoni, sistem Media Touch cu ecran de dimensiuni generoase, tehnologii Multi Collision Brake si asistenta la pornire din rampa.

Pentru cei mai lenesi dintre noi, spaniolii includ in pachetul standard aceleasi motorizari, insa cu transmisie automata DSG cu sapte rapoarte, bineinteles, la pretul cuprins intre 19.630 si 22.579 de euro, in functie de nivelul de echipare ales (Style sau Xcellence).

In legatura cu propulsorul diesel, a doua varianta si cea mai recomandata este motorul 1,6 TDI ce dezvolta 115 cai putere. In aceasta configuratie, Seat a dezvoltat si un pachet renumit ce poarta numele FR. Cu un pret ceva mai piperat, o cutie manuala cu sase rapoarte de viteza, insa cu dotari si elemente redesenate, Seat Arona FR porneste de la 21.897 de euro.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp