Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid: 6 recorduri de circuit in categoria sa!

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid: 6 recorduri de circuit in categoria sa!

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid este un automobil despre care s-a vorbit in foarte multe randuri. De fiecare data s-au gasit numai cuvinte de lauda pentru acest model si, sa fim sinceri, nu prea poti sa-i gasesti niciun defect acestei frumuseti. Spun asta pentru ca Panamera este dorit in toate colturile lumii si nu doar pentru ca este un model al bine cunoscutului brand Porsche – deci nu vorbim despre eticheta sau snobism aici – ci pentru ca performantele sale sunt extrem de atragatoare.

Si ca sa va dati seama ca nu vorbim povesti, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid se prezinta la final de vara a anului 2018 cu sase recorduri de viteza pe circuit.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid poarta un propulsor V8, biturbo, cu o capacitate de 4.0 litri, fiind acompaniat si de un motor electric capabil sa produca 136 de cai putere. Totalul de putere pe care il dezvolta mixul celor doua propulsoare este de 680 de cai putere, langa un cuplu forta de 850 Nm.

Automobilul este animat de un sistem de transmisie automat cu opt trepte de viteza. Suta de kilometri este posibila intr-un timp foarte scurt de 3.4 secunde, in timp ce viteza sa maxima poate atinge chiar 310 kilometri/ora.

Totusi, trebuie sa intelegem ca cele sase recorduri de viteza pe care le-a stabilit Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid nu se incadreaza intr-o categoie larga, ci intr-una mai restransa: categoria berlinelor de lux cu motorizare hibrida. Acestea fiind spuse si definind categoria, specialistii afirma ca cele sase recorduri nu vor fi depasite prea curand pentru ca nu mai exista vreo unitate din aceasta categorie care sa poata ceea ce poate acest Panamera.

Bahrain, Kyalami, Buddh, Dubai Autodrome, Losail si Yas Marina sunt cele sase circuite omologate FIA pe care Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid a stabilit recorduri impresionante.

Cine mai credea ca pasionatii brandului Porsche isi aleg Panamera pentru ca e in trend gresesc. Se pare ca acest Panamera este performant, are destula viteza si cai putere incat sa faca fericit orice pasionat de adrenalina si de masini sportive, dar este in acelasi timp si o varianta foarte buna de a polua mai putin. Asadar, avem performanta, putere, viteza si adrealina la pachet cu un mediu sanatos care este poluat ceva mai putin.

Daca alte branduri nu ar fi putut sa bata cele sase recorduri inregistrate de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid pe cele sase circuite omologate FIA, cu siguranta nu vor putea nici sa puna la pamanant mixul de putere si mediu sanatos pe care il ofera acest Panamera hybrid.

VIDEOCLIPUL ZILEI