Conceptul Porsche 911 Speedster: poate cea mai buna idee de decapotabila!

2018 Porsche 911 991 Speedster Concept

E foarte posibil ca lunga linie Porsche a modelelor Speedster sa se bucure, destul de curand, de un membru nou, dupa ce producatorul de masini sport germane a prezentat, la finalul saptamanii trecute, o versiune noua, un concept Speedster 911 de 500 de cai putere.

Bazat pe cel mai recent model 911, noul concept Speedster foloseste o formula familiara, bazata pe o pozitie a parbrizului mult mai agresiva si disparitia scaunelor spate, inlocuite de masca dubla facuta celebra de aceasta masina. Ne intalnim cu toate, masca fiind produsa chiar din fibra de carbon.

In plus, modelele traditionale Speedster nu beneficiaza de acoperis electric. Din pacate, cei de la Porsche nu au prezentat, inca, fotografii cu partea din spate a noului model, desi au confirmat ca acest concept Speedster va oferi ceva protectie impotriva vremii.

Mai mult, partea de jos a masinii a fost imprumutata de la un 911 Carrera 4 Cabriolet. Cei care au creat masina au renuntat la oglinzile laterale traditionale 911 si au optat pentru unele de curse in stil Talbot (cunoscute ca fiind cele mai tari oglinzi din lumea intreaga!), in timp ce restul caroseriei este acoperit in doua nuante, argintiu GT si alb, asemeni masinilor clasice de curse Porsche.

Stilul este completat de un mare numar "70", ca semn al aniversarii celor 70 de ani ai marcii, prezent intr-un ecran alb pe fiecare portiera, deasupra literelor Porsche. Producatorul a modificat si farurile, pe care le-a gandit in stilul vechilor masini de curse.

La interior, ne intalnim cu scaune sport, gandite din fibra de carbon si acoperite cu piele maron deschis. Inspirandu-se si mai mult din istoria de curse a marcii, conceptul Speedster renunta la navigatie, la aer conditionat si la sistemul audio.

Din fericire, nu acelasi lucru s-a intamplat cu motorul in sase cilindri de 500 de cai putere, care poate ajunge la 9.000 rpm. A, sa nu uitam, restul sasiului a fost imprumutat de la un model 911 GT3.

In acest moment, Porsche se refera la aceasta masina ca la un concept si, desi nu avem nici o indicatie ca va intra in productie de serie, arata mult prea bine pentru a ramane doar un exponat in muzeul marcii din Zuffenhausen. Ceea ce speram insa este ca, atunci cand va intra in productie, isi va pastra oglinzile laterale...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Porsche

Newsletter