Nissan ne lasa cu gura cascata! Cum arata o versiune decapotabila a modelului Leaf?

Nissan Leaf Cabriolet

Ei bine, putem spune cu siguranta ca nu ne asteptam la asa ceva. La fel de reala ca strania versiune pickup Honda Civic Type R, noua decapotabila Nissan Leaf nu inseamna altceva decat rezultatul unei modificari "brutale" asupra unui model hatchback in cinci usi.

De ce ar face Nissan asa ceva? Raspunsul este unul extrem de simplu: pentru a sarbatori cifra de 100.000 de vehicule Leaf vandute in Japonia, pana in acest moment.

Dezvoltat de aceeasi companie din spatele extrem de controversatului model CrossCabriolet Murano, noua decapotabila Leaf a debutat recent in Tokio si aproximativ 100 de oameni s-au intalnit pentru a discuta despre ce inseamna si ce trebuie facut pentru o "lume mai curata".

Nissan nu a comunicat prea multe informatii despre aceasta noua versiune sau despre schimbarile prin care a trecut modelul hatchback pentru a deveni un vehicul electric "topless".

Ceea ce stim este ca masina va ramane doar un concept "altfel" pentru Nissan, oficialii marcii japoneze sustinand ca nu au planuri sa introduca masina in productie de serie. Suntem siguri, de altfel, ca nu multi dintre noi s-ar inghesui sa cumpere aceasta masina.

Pe langa faptul ca este un hatchback de serie si o decapotabila concept, modelul Leaf este, in anumite limite, si un sedan. Spunem asta luand in calcul si faptul ca se lucreaza, chiar acum, la un model Sylphy ecologic bazat pe Leaf. Acesta a avut premiera luna trecuta, la Beijing Motor Show, sub forma primei masini electrice Nissan facute in China pentru piata chineza.

Mai devreme sau mai tarziu, Leaf va avea si o versiune crossover, care va lua forma de strada a conceptului IMx Kuro. Nu avem inca o data exacta pentru lansarea modelului, dar oficialii japonezi sustin ca acesta va ajunge pe piata "in doar cativa ani".

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter