Mercedes-Benz prezinta la CES sistemul infotainment MBUX: cum functioneaza si ce model este dotat cu acest sistem?

2018 Mercedes-Benz Clasa A MBUX Infotainment

Luna ianuarie a fost marcata de Consumer Electronics Show - CES - in absolut toate domeniile. De la gadgeturi pentru locuintele smart pana la gadgeturi auto, inceputul anului 2018 a fost unul fructuos din punct de vedere al ideilor inovatoare ce stau drept puncte de referinta pentru viitorul care, dupa cum bine ne-am dat seama, va fi mult mai tehnologizat, iar dispozitivele clasice vor fi inlocuite cu dispozitive care or sa gandeasca aproximativ singure.

Domeniul auto a avut numeroase surprize, insa Mercedes-Benz ne-a facut una destul de placuta: sistemul infotainment MBUX. MBUX va fi montat pe modelul nemtesc Mercedes-Benz Clasa A, model care a fost prezentat la finalul toamnei din 2017.

MBUX utilizeaza AI - Inteligenta Artificiala - si este capabil sa invete toate obiceiurile soferului la volan, astfel incat sa poata anticipa miscarile pe care le va face pe viitor.

Citeste si: Mercedes-Benz ramane in top! Ce vanzari a inregistrat brandul nemtesc in anul 2017?

Am mai vorbit despre Inteligenta Artificiala si v-am spus ca foarte multi producatori auto isi doresc sa implementeze aceasta tehnologie in echipamentul masinilor pentru ca este mult mai sigura si ofera mai mult confort in timpul condusului.

Pentru MBUX se vor perfecta si comenzile vocale, astfel incat ii poti cere masinii sa faca anumite lucruri pentru tine. Un simplu exemplu ar fi pornirea caldurii in masina: tu trebuie doar sa fii atent la drum si, fara a mai lua mainile de pe volan pentru a actiona vreun buton, ii poti spune masinii ca nu iti este tocmai bine si ca ai mai avea nevoie de ceva caldura.

Masina, cu ajutorul sistemului infotainment MBUX, va porni caldura, iar tu te poti bucura in continuare de condus. Este destul de confortabil pentru ca toata atentia ta se concentreaza pe condus si pe trafic, iar masina face celelalte lucruri pentru tine. Este ca si cum ai mai avea pe cineva cu tine la drum.

MBUX dispune de un procesor cu 6 nuclee si 8 GB RAM, iar grafica este asigurata de cei de la Nvidia. Display-ul este pozitionat central, deasupra orificiilor de incalzire, este un touchscreen cu o diagonala de 10.25 de inch care se poate manevra si prin intermediul volanului.

Dupa CES urmeaza cel mai indragit show auto de toti pasionatii: Salonul Auto de la Geneva care isi va avea startul pe 8 martie 2018 si se va incheia pe 18 martie 2018. Se pare ca vom vedea noua generatie de Mercedes-Benz Clasa A si vom descoperi mai multe informatii despre aceasta, dar si despre sistemul infotainment MBUX.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter