Mazda6 Facelift trece testele EuroNCAP! Afla cate stele a obtinut dupa crash test!

Testele de siguranta efectuate de specialistii de la EuroNCAP sunt din ce in ce mai dificile, numarul masinilor care obtin cinci stele scazand pe masura. De curand, si noile modele Mazda6 au ajuns pe mana celor de la EuroNCAP, iar rezultatele sunt de-a dreptul impresionante pentru noi toti. Daca sunteti in situatia de a fi pus deja ochii pe aceste noi modele si sa nu stiti inca cum stau la capitolul siguranta, puteti rasufla usurati.

Noile modele Mazda6 au primit maximul de cinci stele dupa cele mai recente teste realizate de cei de la EuroNCAP. Astfel, Mazda6 2018 devine primul model Mazda care obtine un punctaj de cinci stele in cadrul acestor teste.

Daca am vrea sa facem o comparatie cu rezultatele obtinute de vesiunea anterioara Mazda6, cea din 2013, vom observa ca noile modele au depasit sau au egalat trei dintre cele patru scoruri masurate de cei de laEuroNCAP. Din punct de vedere al protectiei oferite pasagerilor adulti in cazul unui accident, Mazda6 a obtinut acum un scor de 95%, cu 3% mai bun decat in 2013.

Aceasta protectie de 95% este oferita in cazul unui impact frontal cu o masina stationara, in cazul unui impact lateral si in cazul unui impact lateral cu un stalp. De asemenea, protectia oferita in cazul pasagerilor minori in cazul unui astfel de accident a crescut simtitor acum, cu 14 procente, pana la un scor de 91%.

Mergem mai departe si va spunem ca noile modele Mazda6 au obtinut si un scor de 66% in cazul protectiei oferite pietonilor in cazul unui accident, scor egal fata de cel obtinut in 2013 de versiunea anterioara. In cele din urma, noile modele Mazda6 2018 au fost notate cu un scor de 73% in cazul sistemelor de siguranta activa cu care au fost dotate.

Noile modele Mazda6 2018 au fost dotate cu un sistem Mazda Cruise Control (MRCC) actualizat, faruri adaptive LED (ALH) imbunatatite, un sistem inteligent de asistenta a vitezei (ISA), un sistem de asistenta in rampă Mazda si cu un sistem perimetral de camere la 360°. De asemenea, caroseria SKYACTIV-Body beneficiaza acum de o rigiditate crescuta, foarte rezistenta, dar in acelasi timp si foarte usoara.

Nu in ultimul rand, dinamica ultimelor modele Mazda6 au ajutat ca acestea sa obtina acest punctaj maxim de cinci stele despre care vorbim astazi, noile modele fiind extrem de usor de condus si de manevrat.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter