Koenigsegg Agera Thor si Vader la Goodwood! Cati cai putere si ce cuplu forta au?

2018 Koenigsegg Agera Thor Vader

Saloanele auto si-au cam pierdut din clienti. Si cand spun clienti ma refer la brandurile auto care, cu ani in urma, se calcau in picioare sa achite din timp un loc la un astfel de eveniment. Acum bate vantul, iar evenimente ca Festivalul de Viteza Goodwood isi face tot mai simtita prezenta.

Nissan va vorbi la Goodwood despre planurile pe care le are in legatura cu Nissan GT-R50, iar Koenigsegg isi va prezenta ultimele bestii Agera care au primit si nume pe masura: Thor si Vader.

Koenigsegg incepea calatoria Agera in 2010, an in care exemplarul a fost catalogat drept Hypercar-ul Anului de catre Top Gear. Si cand cei de la Top Gear fac aceasta afirmatie si ofera un titlu de asemenea valoare unui automobil, nu poti sa faci altceva decat sa-i crezi pentru ca sunt specialisti in domeniul acesta. 8 ani a durat povestea exemplarului Agera pentru ca jumatatea anului 2018 incheie aceast capitol din povestea Koenigsegg. Si cum oricine scriitor lasa partea cea mai buna a povestii spre final, Koenigsegg le prezinta acum pe cele doua care sunt menite sa incheie glorios modelul Agera: Thor si Vader.

Cine este pasionat de filme SF nu are cum sa nu stie cine sunt cele doua personaje, insa aceasta paralela care se face intre automobile si personajele din film nu-mi spune decat un singur lucru: masinile astea chiar sunt puternice!

Cele doua automobile vor fi prezentate oficial la Festivalul de Viteza Goodwood care va avea startul peste doua zile, adica pe data de 12 iulie 2018.

Cele doua exemplare aniversare vor face senzatie la festival, partea cea mai tare din toata povestea asta fiind ca cei care vor cumpara masinile astea si le pot personaliza gratis. Thor si Vader s-au axat foarte mult pe caracteristica aerodinamicitate, asa ca Thor a primit caroserie confectionata din fibra de carbon, in doua culori.

Dar pentru cele doua modele Agera nu conteaza atat de mult faptul ca una are doua culori pe caroserie, iar cealalta poate sa fie recunoscuta dupa accentele aurii si deloc suparatoare, ci conteaza propulsorul: un V8 de 5.0 litri, biturbo, capabil sa dezvolte 1360 cai putere si un cuplu forta de 1370 Nm.

Daca nici dupa detaliile acestea nu putem afirma ca cele doua si-au primit numele corect, atunci nu stiu ce sa va mai spun pentru ca orice altceva este irelevant in acest moment. Ne despart doua zile de toate informatiile despre Thor si Vader, dar mai ales de cea legata de pret.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp