2018 Dacia Duster Fiskal: cum arata noua autoutilitara si unde se va vinde?

2018 Dacia Duster Fiskal Autoutilitara

Producatorul de autovehicule Dacia, pregateste lansarea unui nou model de Duster. Aceasta unitate, similara cu proaspata lansata in 2018, intra in gama autoutilitarelor sub numele de Fiskal.

Partea iritanta pentru noi este ca autoutilitara Dacia este destinata cu totul si cu totul altei piete, ci nu catre tara mama, de unde provine. Anuntul facut de Dacia Austria vine ca un soc pentru fanii producatorului romanesc, urmand ca autoutilitara sa fie comercializata doar pe piata auto din Austria.

Acest aspect, deloc placut, vine in contextul in care unitatea este dezvoltata de alte minti luminate sii nu de reprezentantii Dacia. In trecut, o situatie similara a fost inregistrata cand Dacia a dezvoltat prin intermediul companiei Romturingi a o autoutilitara pick-up pe care cei de la OMV Petrom au comercializat-o intr-o flota de nu mai putin de 500 de exemplare.

Automobilul Duster Fiskal este fix la fel ca cea de-a doua generatie a modelului Duster 2018, insa cu geamurile din spate si luneta acoperite, toate pentru a da nastere unui spatiu de incarcare de 164 de centimetri lungime si 1646 de litri de marfa. Aceasta cantitate poate fi inmagazinata de Dacia Duster Fiskal in varianta cu tractine fata, caci in varianta cu tractiune integrala valorile se modifica la 1604 litri.

Referitor la pret, Dacia Duster Fiskal ofera austriecilor oportunitate, fiind mai scumpa decat un model normal cu doar 1730 de euro, fara alte taxe. Aceasta suma platita pe langa pretul regasit in catalogul Dacia, reprezinta conversia de la o masina normala la autoutilitara prezentata in imagini.

Pretul de peste 1700 de euro reprezinta conversia de la un model normal la o autoutilitara si presupune o investitie in sisteme de siguranta si elemente specifice ca: instalarea unor delimitatoare intre locurile din fata si compartimentul din spate, despartitoare confectionate din otel, panouri de metal pentru geamurile din spate si bineinteles, o platforma rezistenta si antiaderenta pentru compartimentul din spate.

Partea interesanta, datorita faptului ca dimensiunile masinii sunt aceleasi, este ca orice model Duster poate fi transformat intr-o autoutilitara sau mai bine zis, intr-un Duster Fiskal.

Prin urmare, celelalte caracteristici tehnice raman efectiv neschimbate, fie pe benzina, fie pe motorina, cele doua propulsoare ce echipeaza in prezent modelul Duster 2018 pastrandu-si specificatiile tehnice intacte.

Deocamdata nu s-a dezvoltat un kit individual pentru ca orice Duster sa poata beneficia de schimbarea numelui in Fiskal si ulterior devenirea unei autoutilitare, insa in mod sigur inventivitatea romanilor nu se va lasa coplesita de initiativa austriecilor.

Newsletter

Whatsapp