China intra pe piata vehiculelor electrice cu noul concept electric Byton

2018 Byton Crossover Concept

In ultimii ani, o putem spune fara nici o indoiala, un mare numar de companii din China au lucrat cu indarjire pentru lansarea pe piata americana a unui vehicul electric de serie.

Ei bine, Byton spera sa inceapa vanzarea unei asemenea masini cel mai tarziu in a doua jumatate a anului viitor, compania pregatind un model concept, prezentat recent la Consumer Electronics Show.

Poate ca numele conceptului, Byton, suna oarecum familiar. Acest lucru se intampla deoarece, anul trecut, producatorul auto chinez Future Mobility Corp a lansat o noua marca cu acest nume. Si mai important este faptul ca fostul lider al programului BMW i, Carsten Breitfeld, este presedintele Consiliului de Administratie Byton.

Citeste si: Masina viitorului are airbaguri exterioare! Descopera despre ce model este vorba!

Acest nou crossover arata destul de bine la exterior, cu stil si linii de design care sunt influentate de modele ca Nissan sau Land Rover. Asta se schimba, insa, la interior. Acolo unde ar fi trebuit sa ne intalnim cu un instrumentar de bord si un sistem de infotainment, vom gasi un display care se intinde pe toata latimea bordului. Mai mult, pe volan ne vom intalni cu o tableta de opt inch, iar scaunele se rotesc spre interior cu pana la 12 grade.

Se pare ca, asa cum sustine producatorul, acest concept reprezinta aproximativ 85 de procente din ceea ce vom gasi si pe versiunea finala. Noi ne asteptam sa vedem ceva schimbari esentiale la interior, chiar daca oficialii de la Byton au declarat ca nu vor renunta la display-ul central.

La capitolul exterior, se pare ca modificarile vor fi minime, cum ar fi aparitia oglinzilor retrovizoare si posibile mici schimbari de design in partea frontala a masinii. Asa cum spuneam mai devreme, producatorul spera sa inceapa vanzarea in Statele Unite candva in 2019.

Tot acesta sustine ca masina va fi propulsata de un singur motor, montat pe puntea spate, care va avea o autonomie de aproximativ 400 de km si va produce nu mai putin de 272 de cai putere. Va exista, insa, si o versiune cu doua motoare electrice, care va produce cel putin 476 de cai putere si va avea o autonomie de aproximativ 525 de km.

Aceste cifre sunt cat se poate de reale, mai ales ca oficialii de la Byton spera ca pretul de plecare pentru acesta masina sa fie pe undeva pe la 45.000 de dolari.

Asemenea oricarui alt concept electric, producatorul chinez sustine ca primul sau model de serie va fi echipat pentru autonomie de nivelul 3 si va atinge nivelul 4 de-abia in 2020. Dupa aceasta versiune, cei de la Byton au in plan si lansarea unor versiuni compact sau sedan, care vor fi construite pe aceeasi platforma.

Asa cum spuneam, inca de la inceputul articolului, exista multe firme constructoare de masini chinezesti care incearca sa patrunda pe piata americana, insa Byton pare sa fie oarecum diferita. Compania nu se grabeste si nu incearca sa "ia ochii" cu o imagine futuristica fortata. Din pacate, numai timpul ne va dezvalui daca se va bucura de succes, insa faptul ca are birourile in centrul Silicon Valley ar putea fi de ajutor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter