Audi TT Facelift s-a lansat! Este mai rafinat si mai complex, cu un pret pe masura!

Audi TT Facelift s-a lansat! Este mai rafinat si mai complex, cu un pret pe masura!

Modificarile pentru noile versiuni coupe si roadster Audi TT Facelift nu sunt foarte serioase. Mai mult, diferentele dintre generatii sunt cel putin dificil de observat fara un ochi exersat si o lupa. Asta nu inseamna, insa, ca nu exista unele sub capota. Mai exact, vorbim despre mai multe componente standard, noi motorizari, dar si un exterior mai rafinat.

Noul Audi TT vine echipat cu un motor turbo de 2,0 litri in trei versiuni: 40 TFSI, 45 TFSI si Quattro 45 TFSI. Varianta de baza produce 197 de cai putere si un cuplu-forta de 320 Nm, cele 45 TFSI si TFSI Quattro produc 245 de cai si 370 Nm, in timp ce noul Audi TTS de 2,0 litri ajunge la 306 de cai si 400 Newtoni-metru.

In plus, versiunile cu tractiune frontala 40 TFSI si 45 TFSI vin fie cu o cutie de viteze manuala in sase trepte, fie cu una automata S Tronic in sapte viteze, de altfel singura transmisie pentru varianta Quattro 45 TFSI. Sa nu uitam, de asemenea, despre faptul ca noul TTS va beneficia, standard, de tractiune integrala Quattro si de cutia de viteze automata in sapte trepte S Tronic.

Pentru versiunea facelift, Audi a extins nivelul echipamentului standard de pe modelele de baza TT. Asta inseamna ca ne vom intalni cu noul sistem de directie Audi drive, cu oglinzi incalzite, senzori de lumina si ploaie, volan multifunctional, dar si noua carlinga virtuala Audi. La fel de standard sunt porturile USB iluminate, conectivitatea Bluetooth sau jantele de 17 inch (pe TT) si 18 inch (pe TTS). Acestea pot fi, optional, inlocuite de unele de 19 sau 20 de inch.

Printre modificarile exterioare se numara grila 3D a radiatorului, cu o singura rama, gurile de aer mai mari, dar si noua linie de design, mai joasa, de pe lateralul modelului. Si spatele a trecut prin cateva modificari, nu foarte mari, mai ales la sistemul de esapament sport.

Audi pregateste si doua editii speciale. Una dintre ele, modelul aniversar „Audi TT 20 de ani” va fi produsa in numar limitat, de 999 de unitati, si va incorpora numeroase elemente stilistice de pe conceptul roadster din 1995. In plus, va beneficia de vopsea gri, stopuri OLED matriciale, jante gri-metalice de 19 inch, guri de esapament din otel inoxidabil si o noua sigla unica.

Celalalt model special este unul de competitie TT S Line care pleaca de la pachetul exterior S Line si ofera masinii un aspect unic. Mai mult, la interior ne vom intalni cu un ecran suplimentar in carlinga virtuala Audi si cu cusaturi colorate in constrast.

Noile versiuni Audi TT vor ajunge in reprezentantele germane si europene in al patrulea trimestru 2018, iar comenzile vor incepe spre finalul lunii septembrie.

Pretul de plecare pentru noua versiune coupe TT este de 35.050 de euro, in timp ce varianta roadster pleaca de la 37.500 de euro. Versiunile coupe si roadster TTS vor aparea spre sfarsitul acestui an, iar preturile pleaca de la 54.500 de euro si, respectiv, 57.500 de euro. Noul Audi TT va ajunge si in Statele Unite, dar doar anul viitor.

VIDEOCLIPUL ZILEI