Noul Audi R8 vine echipat standard cu faruri cu tehnologie laser

2018 Audi R8 V10

Soferii de peste ocean nu mai au motive sa fie gelosi pe confratii lor europeni, care se bucura, de ceva vreme, de faruri laser de inalta performanta. De ce? Noile faruri cu tehnologie laser vor fi disponibile ca dotare standard pe noul Audi R8 V10 Plus. Mai mult, ele vor fi oferite si pe versiunea normala standard a R8. Noile modele vor fi scoase la vanzare inca din aceasta vara.

Conform producatorului, luminile albastre emanate din farurile masinilor sale vor face mai usoara identificarea noii tehnologii pe modelele R8. Masinile vor avea, in continuare, lumini LED pentru faza scurta si faza lunga. Luminile laser se vor activa automat la viteze de peste 64 de km/h, astfel incat soferul sa nu aiba probleme cu iluminarea drumului.

Audi a introdus acest tip de lumini anul trecut, dar modelele echipate cu ele au fost destul de limitate. Compania a produs doar 25 de bucati de R8 V10 Plus Exclusive Edition, care veneau echipate si cu diverse elemente de la Audi Exclusive. Pretul pentru o astfel de masina s-a ridicat pe la 230.450 de dolari, cu aproape 40.000 de dolari mai mult decat versiunea standard R8 V10 Plus.

Pe langa aceste lumini, Audi mai pregateste cateva noi tehnologii pentru modelul R8. De exemplu, toate versiunile acestei masini au in echiparea standard o interfata proprie pentru telefoanele inteligente.

Ca schimbare, datorita redenumirii noii divizii de performanta Audi, putem nota si inlocuirea emblemei Quattro de pe R8 cu cea Sport, care este chiar luminata.

Pe noua versiune intalnim si cateva modificari estetice minore, demne de o super masina. Incrustatiile mate de pe V10 au fost inlocuite cu unele stralucitoare antracit, iar jantele de 19 inci sunt argintii si sunt dotate cu spite forjate. V10 Plus mai beneficiaza si de incrustatii lucioase de carbon, care le inlocuiesc pe cele mate.

Clientii care prefera o varianta de culoare mai inchisa, pot opta pentru pachetul Black Optic, care contine jante de 20 inci, forjate si cu model Y, de nuanta antracit, sistem de esapament de culoare neagra, tapiterie de aceeasi nuanta si lame laterale negre (disponibile numai pentru versiunea V10).

Preturile noului R8 variaza in functie de echipare. Versiunea V10 coupe de baza va costa 166.150 de dolari, noul V10 Spyder 178.350 $, iar varianta de top V10 Plus are un pret de pornire de 195.650 de dolari.

Toate aceste modele vor putea fi comandate inainte de lansarea oficiala, chiar din vara acestui an. N-ar strica sa va grabiti, poate producatorul german pregateste si ceva promotii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter