Audi intra in sfarsit pe piata segmentului coupe-SUV... Asa arata noul Q8!

La mai bine de 10 de ani de cand BMW a "inventat" segmentul coupe-SUV de lux, cu modelul X6, a venit, in sfarsit, momentul ca Audi sa lanseze oficial prima sa versiune Q8. Masina reprezinta varful de gama al familiei Q si ofera celor interesati "ce e mai bun din cele doua lumi: eleganta unui coupe in cinci usi si versatilitatea unui SUV de dimensiuni generoase".

Noul model are aproape aceleasi dimensiuni cu cele ale anteriorului Q7 dar, gratie liniei acoperisului, pare ceva mai jos. Cu un ampatament de aproape trei metri, masina beneficiaza de o cabina de dimensiuni cel putin generoase despre care Audi spune ca este superioara modelelor cu care intra in competitie directa: BMW X6 si Mercedes-Benz GLE Coupe.

Noul Q8 ofera si spatiu generos pentru bagaje, portbagajul fiind gandit pentru a putea gazdui de la 605 litri (cu scaunele din spate pe pozitie) pana la 1.755 de litri (cu ele rabatate).

Pentru a va da seama despre ce vorbim, producatorul german da un exemplu interesant: inchipuiti-va ca doua genti de golf complet echipate pot intra transversal in portbagaj fara probleme. Si inca ceva: in varianta standard, portbagajul este actionat electric si, optional, poate beneficia si de un raft cu acelasi tip de operare.

Construit in Bratislava (Slovacia), noul Audi Q8 va debuta oficial, in Germania si alte tari europene, in al treilea trimestru al acestui an, dar va ajunge pe piata americana doar la inceputul anului 2019.

Design Exterior

Din punct de vedere vizual, noul Q8 se diferentiaza destul de usor de ceilalti membri ai familiei Q, masina incorporand noi elemente de stil Audi, intalnite in premiera pe noul A8. Modelul beneficiaza de o noua grila frontala, cu sase dungi cromate pozitionate vertical, flancata de noile faruri matrix LED.

Privita din lateral, Audi Q8 se evidentiaza datorita stalpului C masiv si liniei frumoase a acoperisului, in timp ce spatele este dominat de cele doua stopuri LED, conectate printr-o dunga luminoasa LED, si de un spoiler perfect integrat in design.

Design Interior

Daca ati urcat vreodata in noua limuzina A8, interiorul noului Q8 nu va fi o mare supriza pentru voi. Masina se bucura de o asezare similara in spatiu, cu doua ecrane touch pe consola centrala si un alt display pozitionat chiar in fata soferului. Pe acesta din urma gasim toate informatiile necesare despre vehicul, iar celelalte doua controleaza sistemul de infotainment si cel de climatizare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Audi

Newsletter