Aston Martin Rapide AMR: 580 de cai putere si caroserie din fibra de carbon!

2019 Aston Martin Rapide AMR

Aston Martin a "dat liber" imaginatiei specialistilor diviziei AMR Motorsport, care au pregatit o noua versiune, in editie limitata, a sedanului Rapide. Mai mult, compania si-a imaginat aceasta noua varianta ca pe o masina in patru usi perfecta pentru o calatorie in viteza si confort, asa ca intentioneaza sa construiasca doar 210 exemplare.

Preturile anuntate de producator incep, in Statele Unite, de la 240.000 de dolari sau 205.762 euro, iar livrarile vor lua startul in al patrulea trimestru al anului 2018.

Noul Rapide AMR continua seria masinilor Aston propulsate de un motor V12 aspirat natural, unul care, in aceasta configuratie, ajunge la 580 de cai putere si un cuplu-forta de 630 Nm, in comparatie cu cei 552 de cai si cuplul-forta de 630 Nm ai versiunii Rapide S.

Modificarile care duc la puterea mai mare a masinii includ galerii de admisie mai mari si dispozitive duble de admisie. Noul sedan poate ajunge la 100 de km/h in 4,2 secunde si atinge o viteza maxima de 330 de km/h.

Pentru a se descurca cu noua putere, inginerii de la Aston au montat pe aceasta versiune amortizoare adaptive in trei moduri, care pot modifica inaltimea masinii cu pana la 10 mm. Nu lipsesc franele standard cu discuri ceramice si etriere cu sase pistoane pe fata si patru pe spate.

In plus, producatorul a apelat si la canalele de frana modificate si la scuturile de praf de pe Vanquish S, care vor ajuta la racirea mai buna a sistemului.

Masina imprumuta idei si de la conceptul Rapide AMR din 2017, astfel ca versiunea de productie beneficiaza de multe componente din fibra de carbon, pe splitter-ul frontal, camasile laterale, dar si pe spoiler-ul si difuzorul dorsal.

In plus, capota din fibra de carbon este prevazuta cu guri de vant foarte generoase in colturile apropiate de parbriz, iar partea frontala este completata si de luminile LED de intalnire rotunde, montate pe partea joasa a acesteia.

Pe spate ne intalnim cu patru iesiri ale sistemului de esapament, iar inginerii marcii britanice promit "un sunet mult mai serios, garantat si de emblema AMR". Jantele forjate de 21 de inch au spite destul de complicate si sunt imbracate in pneuri Michelin Super Sport.

In cabina, noul sedan beneficiaza de o consola centrala din fibra de carbon care se extinde pe toata lungimea masinii. Scaunele sunt imbracate in piele Alcantara, iar clientii pot alege intre doua versiuni de finisare: galben AMR sau argintiu Galena.

In cazul in care va ganditi sa cheltuiti ceva mai mult, e bine sa stiti ca Aston Martin ofera mai multe optiuni pentru Rapide AMR. De exemplu, schema coloristica Silhouette inlocuieste accentele verzui AMR ale caroseriei cu o alegere intre gri China si alb Clubsport. In plus, producatorul ofera si o schema coloristica Signature cu un amestec de verde Stirling si galben AMR.

Mai mult, cel care cumpara noua versiune Rapide AMR poate trimite masina, pentru o mai completa personalizare, diviziei Q a producatorului britanic. Care credeti ca va fi rezultatul?...

Videoclipul zilei

Newsletter