Noua Toyota Yaris primeste un motor de 1.5 litri, sistem de evacuare cu racire pe apa

2017 Toyota Yaris

Daca in urma nu cu mult timp va spuneam despre primele fotografii cu noua generatie Yaris si despre primele informatii oficiale, astazi impartasim cu voi noi detalii legate de motorizarea noilor modele facute publice de cei de la Toyota. Lansata pentru prima data in 1999, Yaris ajunge la cea de-a patra generatie in acest an. Noile modele vor fi prezentate peste doar cateva saptamani, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Astazi aflam de la reprezentantii Toyota ca noua generatie Yaris va beneficia de o unitate de motorizare aspirata pe benzina, cu patru cilindri si cu o capacitate de 1.5 litri. Aceasta va fi capabila sa dezvolte 111 cai putere si un cuplu maxim de 138 Nm. Astfel, noul propulsor va inlocui unitatea de 1.33 litri regasita pana in prezent. Pe langa cei 12 cai putere pe care ii aduce in plus, noua unitate se lauda si cu un consum de carburant cu pana la 12 procente mai scazut.

Nu stim inca care este viteza maxima la care va putea ajunge noua generatie Yaris, insa stim ca noile modele vor beneficia de un sprint mai rapid. Astfel, acceleratia de la 0 la 100 km/h va fi posibil de realizat in doar 11 secunde, cu 0.8 secunde mai rapid decat in cazul modelelor din prezent.

In comunicatul de presa emis in urma cu aproximativ doua saptamani, cei de la Toyota ne spuneau si despre o eventuala versiune sportiva care va fi lansata odata cu prezentarea noii generatii. Din cate se parea la acel moment, era vorba despre o versiune in trei usi care ar dispune de o motorizare capabila sa dezvolte 210 cai putere. Ramane sa vedem daca informatiile acestea se vor confirma.

Din pacate pana in acest moment, mai multe informatii oficiale despre motorizarile noii generatii Yaris nu avem. In plus fata de ce v-am spus pana acum ar mai fi faptul ca versiunea hibrida va fi disponibila in continuare. Desi, acest lucru era de asteptat, modelul in cauza asigurand aproape jumatate din vanzarile obtinute de producatorul japonez pe Batranul Continent.

Ultima noutate pe care ne-au prezentat-o cei de la Toyota se refera la introducerea unui sistem de racire a galeriei de evacuare pe apa. Noul sistem va asigura o limitare a temperaturii gazelor de esapament. Reprezentantii producatorului nipon sustin ca beneficiile noului sistem vor putea fi observate in ceea ce priveste atat consumul de carburant, cat si gradul de emisie al noxelor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter