Toyota C-HR si Citroen C3 impresioneaza in testele EuroNCAP

Toyota C-HR Euro NCAP Crash Test

Specialistii de la EuroNCAP nu au luat vacanta nici in acest inceput de an si tocmai au facut publice noi rezultate pentru sase masini pe care le-au testat in ultimele luni. Asadar, dupa ce au facut de ras noile modele Ford Mustang chiar din primele zile ale anului, cei de la EuroNCAP au testat inca trei SUV-uri si alte trei modele de clasa mica. Vorbim in continuare despre fiecare in parte si despre concluziile la care s-a ajuns in urma testelor efectuate.

Land Rover Discovery a primit cinci stele in urma testelor EuroNCAP, insa asta nu inseamna ca este un model lipsit de probleme. In cazul unui impact frontal, cei de la EuroNCAP au remarcat faptul ca airbag-ul nu se declanseaza in cele mai optime conditii, in timp ce in cazul unui impact lateral, portiera s-a deschis. Astfel, noile modele Discovery au punctat un scor de 90% in ceea ce priveste protectia pasagerilor adulti.

Audi Q5 este un alt model ajuns in acest inceput de an pe mana celor de la EuroNCAP, care l-au notat insa tot cu cinci stele. Crossover-ul german a obtinut un scor de 93% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti. Noul Q5 este foarte dotat si din punct de vedere al sistemelor de siguranta activa, insa dezavantajul cel mare este ca aceste dotari nu fac parte din echiparea de baza.

Toyota C-HR a impresionat fara dar si poate in testele EuroNCAP, obtinand de asemenea cinci stele si un punctaj de 95% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti in cazul unui impact. Totodata, modelul in cauza a obtinut si un scor de 78% in cazul sistemelor de siguranta cu care a fost dotat.

Actuala generatie Fiat 500 nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor celor de la EuroNCAP, obtinand doar trei stele in urma testelor. Specialistii EuroNCAP au remarcat faptul ca actualele modele nu dispun de dotari foarte bine puse la punct in legatura cu sistemele de siguranta, sfatuind soferii sa mai astepte daca vor neaparat un astfel de model. Fiat 500 a obtinut doar un scor de 66% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti.

Nici Ford Ka+ nu a impresionat in cadrul acestor teste, in ciuda imbunatatirilor care i-au fost aduse in ultima vreme. Noile modele au obtinut doar trei stele in urma testelor efectuate si un scor de doar 73% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti in cazul unui impact. De asemenea, oficialii EuroNCAP au dat un scor extrem de slab de doar 29% in legatura cu sistemele de siguranta active.

Noua generatie Citroen C3 a fost singura care nu s-a facut de ras din randul masinilor de clasa mica in cadrul testelor in cauza. Modelele C3 au obtinut un scor de 88% in ceea ce priveste siguranta pasagerilor adulti, respectiv 83% in cazul pasagerilor copii. Oficialii EuroNCAP au acuzat si lipsa unui sistem de franare de urgenta.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter