Shelby lanseaza editia speciala Super Snake 50th Anniversary

2017 Shelby Super Snake

Vestile de pe piata auto americana continua sa vina cu o noutate pregatita de cei de la Shelby. Odata cu implinirea a unei jumatati de secol a celebrului muscle car, constructorul de peste Ocean a decis sa lanseze o editie aniversara a modelului Super Snake. Noul model a fost prezentat in cadrul unui eveniment special organizat in cadrul unei licitatii din Scottsdale organizata de cei de la Barrett-Jackson.

La nivel exterior, modelul Super Snake 50th Anniversary beneficiaza de un aspect sportiv si agresiv in acelasi timp. Modelulul imprumuta linia generala a celor de la Shelby, aceasta reflectandu-se cel mai bine in elemente precum capota prevazuta cu prize de aer, grila frontala de dimensiuni generoase, pragurile laterale, spoilerele, splitterele sau diffuser-ul spate.

Conform reprezentantilor celor de la Shelby, toate componentele exterioare au fost modelate digital initial in CAD. De asemenea, acestia spun ca toate elementele au fost testate in prealabil din punct de vedere al performantelor obtinute. Modelele editiei speciale vor fi echipate si cu un set de jante din aluminiu cu dimensiuni de 20 inci, dotate de asemenea cu mecanisme de franare Willwood.

Habitaclul interior este in mare masura asa cum il stim cu totii, insa reprezentantii Shelby au venit cu cateva imbunatatiri. In primul rand, acestea se fac remarcate la nivelul instrumentarului de bord Shelby by Automater. De asemenea, modelul va dispune de o placuta amplasata pe bord care va atesta editia aniversara. Totodata, logo-urile editiei speciale se vor regasi pe scaunele si covorasele de la interior.

In ceea ce priveste motorizarea, Shelby Super Snake 50th Anniversary va fi echipat cu o unitate de motorizare V8 cu o capacitate de 5.0 litri, regasita pe modelele Mustang, supraalimentata cu un supercharger. In standard, propulsorul este capabil sa dezvolte nu mai putin de 650 de cai putere. Insa, pentru cei care doresc ceva mai multa putere, acest lucru este posibil. Prin montarea unui supercharger Whipple sau Kenne Bell mai performant, propulsorul va fi capabil sa livreze 750 de cai putere.

Avem in fata un adevarat muscle car, asa ca performantele impresionante sunt de asteptat. Conform reprezentantilor constructorului american, modelele Shelby Super Snake 50th Anniversary vor fi capabile sa accelereze de la 0 la 96 km/h in doar 3.5 secunde, in timp ce „sfertul de mila” de 402 metri poate fi parcurs in numai 10.9 secunde.

Editia speciala Shelby Super Snake 50th Anniversary va fi construita intr-o serie limitata de doar 500 de exemplare, pretul unui astfel de model fiind de aproximativ 70.000 de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter