Noul Nissan Qashqai Facelift se va putea conduce singur pe autostrada

2017 Nissan Qashqai Facelift

Specialistii de la Nissan si-au dedicat ultimii ani dezvoltarii unei tehnologii prin care masinile sale sa se poata conduce singure. Este vorba despre tehnologia ProPilot despre care am mai vorbit la un moment dat, insa acum avem mai multe detalii si informatii si le vom impartasi cu voi pentru a afla mai bine despre ce este vorba. Nu de alta, dar surprizele pe care ni le propun cei de la Nissan sunt destul de interesante.

Salonul Auto de la Geneva desfasurat in urma cu doar doua saptamani in capitala Tarii Cantoanelor ne-a adus in fata ochilor si noul model Nissan Qashqai. Atunci a fost si momentul in care v-am spus ca noul Qashqai Facelift va beneficia de aportul tehnologiei ProPilot, tehnologia dezvoltata de cei de la Nissan care va permite modelelor sale sa se conduca in mod autonom.

Aflam acum ca facelift-ul Qashqai va fi primul model dotat cu o asemenea tehnologie pe care cei de la Nissan il vor comercializa in Europa. Noile modele vor ajunge pe piata incepand cu a doua jumatate a acestui an, fiind dotate cu un nivel de rulare autonoma incadrat la nivelul 4. Acest nivel 4 este stabilit conform standardelor stabilite anul trecut in Statele Unite. Aflam in randurile care urmeaza ce inseamna acest standard si ce ne va permite aceasta rulare autonoma despre care tot vorbim.

Nivelul 4 in cazul rularii autonome permite automobilului sa indeplineasca toate sarcinile si sa monitorizeze mediul inconjurator, dar doar in anumite conditii. Acest nivel 4 se traduce prin posibilitatea de a lasa automobilul sa se conduca in mod autonom urmarind banda sa de rulare, dar doar pe autostrada. Astfel, acesta va putea sa accelereze, sa actioneze directia sau sa franeze intr-un mod complet autonom.

Tehnologia nu este chiar noua, nefiind folosita pentru prima data acum pe noile modele Qashqai Facelift. Aceasta a mai fost testata si folosita cu succes pe modelele Nissan Serena, modele care au fost vandute deja pe piata auto din Japonia. Conform reprezentantilor Nissan, sistemul de rulare autonom va face soferilor o viata mai usoara, dovedindu-se a fi foarte util in randul acelora care fac naveta zilnic spre locul de munca pe autostrada.

Sistemul autonom va putea fi activat sau dezactivat in orice moment, prin simpla apasare a unui buton de pe bord. De asemenea, operarea sistemului va fi afisata in mod permanent pe ecranul situat in fata soferului. Cei de la Nissan isi doresc sa puna la punct un sistem care sa ofere o autonomie de nivel si mai mare, preconizand ca pana in anul 2020 sa reuseasca acest lucru. In timp, toate modelele din gama celor de la Nissan vor fi dotate cu o asemenea tehnologie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter