Mercedes-Benz Clasa E Coupe Edition 1 va fi produsa in 555 de exemplare

Mercedes-Benz Clasa E Coupe Edition 1 va fi produsa in 555 de exemplare

Sfarsitul anului trecut ne-a adus si prezentarea informatiilor despre noua generatie Mercedes-Benz Clasa E Coupe. Asa cum ne-a obisnuit producatorul german si pana acum, primele modele vor face parte dintr-o editie limitata denumita Edition 1. Modelele in cauza vor fi personalizate si vor beneficia de cateva dotari extra, alcatuind astfel o editie limitata de doar 555 de exemplare.

Primul punct important al personalizarii este vizibil la exterior, acolo unde caroseria automobilului este vopsita intr-o nuanta speciala Designo Magno Cashmere White finisata mat. Dotarile extra continua, modelele Edition 1 bucurandu-se de unele modificari fata de automobilele standard.

Astfel, putem observa grila frontala modificata, oglinzile cu carcase negre sau jantele cu dimensiuni de 20 de inci. De asemenea, inginerii Mercedes-Benz au aplicat mai multe logo-uri Edition pe caroserie. Totodata, cei care isi vor comanda un model Edition 1 vor beneficia de gratuitate pentru pachetele AMG Line, respectiv Night Package.

Dotarile exclusiviste continua si la nivelul habitaclului interior, acolo unde posesorii automobilelor Edition 1 se vor putea bucura de materiale de cea mai inalta calitate. Pe langa iluminarea ambientala oferita la aceste modele, pielea Nappa de calitate superioara sau plasticul lucios Piano Black isi fac simtita prezenta din plin.

Asa cum aminteam si anterior, cele 555 de exemplare ale Edition 1 vor beneficia de pachetul AMG Line, pachet ce aduce un oarecare plus de sportivitate si la nivelul habitaclului interior. Tot aici, viitorii clienti vor putea gasi si cateva covorase personalizate si o placa Edition 1.

La nivel de motorizare, Mercedes-Benz Clasa E Coupe va fi disponibil in trei variante pe benzina si una diesel. Cei care prefera varianta diesel vor avea la dispozitie o unitate de motorizare de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 194 de cai putere. Cei carora le fac cu ochiul motorizarile pe benzina, vor avea de ales intre un propulsor de 2.0 litri capabil sa livreze 184, respectiv 245 de cai putere.

Varianta cea mai puternica de motorizare presupune echiparea cu un propulsor V6, cu o capacitate de 3.0 litri, capabil sa dezvolte nu mai putin de 333 de cai putere. Toate modelele, indiferent de varianta de echipare aleasa, sunt dotate in standard cu o cutie de viteze automata 9G – Tronic.

Lansarea pe piata a modelelor Edition 1 Mercedes-Benz Clasa E Coupe este prevazuta a avea loc in vara anului in curs, cel mai probabil in luna august. Asa cum era si normal, cele 555 de modele vor avea un pret un pic mai mare comparativ cu modelele standard.

VIDEOCLIPUL ZILEI