2017 Honda Civic Type R devine cel mai rapid model cu tractiune fata de pe Nurburgring

2017 Honda Civic Type R devine cel mai rapid model cu tractiune fata de pe Nurburgring

Dezvaluit in urma cu cateva saptamani pe scena Salonului Auto de la Geneva, noul Honda Civic Type R continua sa impresioneze fara dar si poate. Prezentat inca de la bun inceput cu un plus de agresivitate la nivelul infatisarii exterioare si cu un plus de putere in comparatie cu generatia anterioara, noul Civic Type R a reusit imediat sa castige pasionatii auto de partea lui. Mai mult decat atat, noua generatie a dovedit acum ca este capabil sa se ridice la nivelul asteptarilor venite din partea impatimitilor. Va spunem in randurile urmatoare de ce spunem asta!

Honda Civic Type R a stabilit un nou record in ceea ce priveste masinile cu tractiune fata pe unul dintre cele mai grele circuite din lume. Vorbim despre „Iadul Verde” de la Nurburgring, circuit care a fost parcurs de noul model la inceputul lunii aprilie. Acesta a inregistrat un timp de referinta de 7 minute si 43.8 secunde. Un timp extrem de bun daca este sa facem o comparatie chiar cu timpul inregistrat de generatia anterioare Civic Type R, generatia care a obtinut cu sapte secunde mai mult.

Recordul a fost realizat de un model de pre-productie, dar care a beneficiat de aproximativ aceleasi specificatii cu care vor fi dotate si modelele de serie. Mai exact, modelul a fost echipat cu o unitate de motorizare VTEC Turbo, cu o capacitate de 2.0 litri, capabila sa produca nu mai putin de 320 de cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm. Plusul de 10 cai putere in comparatie cu generatia anterioara a fost posibil datorita unui reglaj la nivel software, unitatea de motorizare ramanand neschimbata. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu sase rapoarte.

Fiind vorba despre o cursa realizata special pentru a testa limitele acestui model, masina utilizata a fost dotata cu un rollcage care avea sa ofere un plus de siguranta in cazul producerii unui accident. De asemenea, bancheta spate, respectiv sistemul de infotainment au lipsit pentru a suplini astfel plusul de greutate adus de acel rollcage. Bolidul a fost echipat cu un set de anvelope de strada, dar care au fost adaptate pentru conditii de performanta pe circuit.

Cu cele 7 minute si 43.8 secunde inregistrate in data de 3 aprilie pe circuitul de la Nurburgring, Civic Type R nu numai ca si-a depasit timpul obtinut cu generatia anterioara, dar a doborat si recordul de 7 minute si 49 secunde obtinut de Volkswagen Golf GTI Clubsport S. Astfel, noua generatie Civic Type R devine cea mai rapida masina cu tractiune fata.

VIDEOCLIPUL ZILEI