Noul Ford GT impresioneaza printr-o viteza de 347 km/h

Dupa doi ani de la prezentarea conceptului care a reprezentat cea de-a doua generatie Ford GT, aflam astazi si care sunt cifrele de performanta ale acestor modele. Ford GT este cel mai de succes model al producatorului american, bucurandu-se de un succes remarcabil in toate colturile lumii pana in prezent. Lansarea modelelor Ford GT a fost tinuta secreta de reprezentantii constructorului american pentru o buna bucata de timp, doar o mica parte a angajatilor companiei stiind de acest proiect.

Programat a fi construit intr- serie limitata de doar o mie de exemplare in patru ani, constructorul american a fost pus in scurt timp in fata a peste 6.500 de cereri. Asta in conditiile in care pretul unui model ajunge pana la nu mai putin de 450.000 de dolari. Modelele vor fi produse la uzina Ford din Ontario, Canada.

Echipat cu o unitate de motorizare V6 EcoBoost amplasata central si cu o capacitate de 3.5 litri, noul Ford GT este capabil sa dezvolte 647 de cai putere si un cuplu maxim de 745 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu sapte rapoarte si doua ambreiaje. Asa cum era si de asteptat, performantele tehnice cu o asemenea echipare tehnica sub capota sunt impresionante.

Un alt punct forte de care beneficiaza Ford GT este cel al masei totale extrem de scazute de doar 1.385 de kilograme. Astfel, vorbim despre un raport de aproximativ 2 kilograme la 1 cal putere. Un asemenea raport alaturat celui mai puternic motor Ecoboost de la Ford, modelele GT reusesc sa atinga o viteza maxima de 347 km/h. Pana la acest moment, timpul necesar pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h a ramas inca o necunoscuta pentru spatiul public.

Chiar si asa, stim sigur ca bolidul dispune de un timp foarte bun si in privinta sprintului. Drept dovada sta timpul foarte bun scos de modelul GT pe Circuitul Calabogie Motorsport Park din Canada. Astfel, cu un timp de 2:09:8, Ford GT a reusit sa surclaseze modele extrem de puternice precum Ferrari 458 Speciale, respectiv McLaren 675LT.

Performantele incredibile nu sunt singurele cifre cu care s-a facut remarcat Ford GT in ultimul timp, Agentia Americana pentru Mediu (EPA) publicand niste indicative ingrijoratoare in ceea ce priveste consumul acestor modele. Astfel, vorbim despre un consum mediu de 16.8 litri consumati pentru parcurgerea a 100 de kilometri si despre un consum in regim urban care poate atinge chiar si 21.3 litri/100 km. Dar, la asemenea performante tehnice, cine mai e interesat de consum? ...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter