VW lanseaza e-Golf Facelift cu o autonomie crescuta de pana la 300 kilometri

2017 VW e-Golf Facelift

Odata cu lansarea modelului Golf 7 Facelift, germanii de la Volkswagen aduc imbunatatiri si pentru versiunea electrica a lor. Actualizarile modelului e-Golf au fost anuntate anterior, iar acum germanii au dezvaluit in intregime despre ce este vorba. Poate cea mai importanta stire referitoare la e-Golf Facelift este ca autonomia noului model creste de la 190 kilometri la aproape 300 de kilometri, conform standardului european NEDC.

Pentru a mari raza de autonomie, Volkswagen e-Golf vine cu o baterie cu o capacitate mai mare: 35.8 kWh, fata de cei 24,5 kWh oferiti anterior. Daca autonomia anuntata de constructorul german va fi una reala, e-Golf va intra in competitie cu rivali foarte puternici. Pe langa cele doua modele de la Tesla (Tesla Model S si Model X), care au autonomii de peste 400 de kilometri, e-Golf va concura cu BMW i3, care a anuntat 300 kilometri conform NEDC.

Alte lansari care anunta autonomii spectaculoase in 2017 sunt si Opel Ampera-e cu 400 km sau Hyundai Ioniq cu 200 km iar in 2018 Tesla va lansa Model 3 cu autonomie de 350 km. Sa revenind insa la modificarile e-Golf, pentru ca autonomia nu este singura modificare pe care modelul primit-o. Puterea motorului a crescut si ea. Prin urmare, clientii care vor achizitiona modelul german vor avea un plus de forta, pentru ca puterea a crescut de la 110 la 136 de cai putere, adica de la 86 kW la 100 kW si are un cuplu de 290 Nm, cu 20 mai mult decat modelul anterior.

Acest lucru este foarte important pentru cei ce isi doresc un sprint mai bun decat varianta anterioara. Volkswagen e-Golf Facelift accelereaza de la 0 la 100 kilometri/ora in 9,6 secunde, iar viteza maxima este de 150 kilometri/ora. Asa cum stiti deja de la modelul Golf, vizual modelul primeste destul de putine noutati. Totusi, putem observa ca noul e-Golf Facelift, la fel ca si GTE, beneficiaza de noi faruri cu tehnologie LED completa. Aceasta caracteristica a fost introdusa atat la nivelul farurilor, cat si in spate, la stopuri. In plus, farurile de zi LED sunt unele noi, iar semnalizarea este dinamica.

In interior, sistemul infotainment mare continua sa existe pe modelul e-Golf Facelift. Noutatea este ca el recunoaste gesturile si are un ecran nou, cu diagonala de 9,2 inci. In dotarea standard mai putem gasi si virtual cockpit cu diagonala de 12,3 inci. Noua editie e-Golf va costa aproximativ 35.000 euro si va fi lansat pe piata in luna aprilie 2017.

Masina nu va mai fi produsa ca pana acum, in mod exclusiv in Wolfsburg, ci se va fabrica in Dresden, in fosta fabrica Phaeton. Aceasta ar trebui sa produca aproximativ 35 de masini pe zi, dar aceasta cifra depinde si de cererea pe care germanii o vor avea. Fabrica este, insa, capabila sa produca pana la 100 de masini pe zi, asa ca nu va exista nici o problema daca clientii se vor inghesui sa lanseze comenzi.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter