Cu 300 de cai putere, noul Citroen C5 Aircross redefineste excentricitatea auto

2017 Citroen C5 Aircross

Citroen a prezentat pentru prima data conceptul Aircross la editia din 2015 a Auto Shanghai, in China, iar acum lanseaza prima versiune de serie a masinii la acelasi eveniment.

La fel de diferit ca modelul C4 Cactus, noul C5 Aircross urmeaza liniile de design ciudate ale acestuia (nu ai decat doua variante: ori il iubesti, ori il urasti), dar difera la capitolul dimensiuni: 4,5 metri lungine, 1,84 metri latime si 1,67 metri inaltime.

Unul dintre punctele forte ale acestui nou SUV este reprezentat de noile suspensii ale marcii, care beneficiaza de un sistem cu totul nou, numit "Progressive Hydraulic Cushions". Producatorul a inregistrat nu mai putin de 20 de inventii in procesul de dezvoltarea al acestei suspensii, menita sa aduca mai multa calitate si confort. Este vorba despre doua sisteme hidraulice independente, unul de recul si altul de compresie, amandoua participand activ la aceasta supensie in "doi pasi".

Se pare ca Citroen va lansa noul C5 Aircross, in China, in luna octombrie. Specificatiile pentru piata europeana vor fi dezvaluite aproape de data lansarii oficiale pe Batranul Continent, in a doua jumatate a anului 2018.

In concluzie, ca pas extrem de important in dezvoltarea companiei franceze, noul C5 Aircross se vrea a fi un model decis, plin de energie si, in acelasi timp, exceptional de confortabil si dotat cu cele mai noi tehnologii in domeniu.

Design Exterior

Foarte coloratul SUV de bucura de inovativele panouri de protectie Airbump atat pe aripile laterale, cat si pe partile inferioare ale caroseriei. In fata, noul modul LED accentueaza, daca mai era nevoie, diferenta dintre C5 Aircross si toate celelalte masini din clasa sa. Mai mult, toate aceste transformari redefinesc imaginea neconventionala a masinii.

Creatorii noului model Citroen au folosit vopsea neagra pe stalpii de sustinere ai masinii, astfel ca senzatia initiala este ca acoperisul pur si simplu pluteste. Efectele de contrast sunt intalnite peste tot, poate cel mai reusit fiind legat de nuantele de rosu de pe sinele aceluiasi acoperis.

Jantele au dimensiuni ce variaza intre 43 si 48 de cm si sunt valabile in mai multe modele, iar culorile caroseriei amplifica o paleta destul de larga de optiuni de personalizare.

Design Interior

Imediat ce patrunzi in cabina, descoperi ca aceasta nu mai e la fel de excentrica, dar defineste un loc mai mult decat placut pentru petrecerea timpului la volan.

Atmosfera este punctata de amestecul dintre culorile maro inchis si negru, atotprezent in noul C5 Aircross, care i se potriveste de minune, dar si de gurile de aerisire rectangulare, numai bune pentru a da frau liber imaginatiei.

Tot in cabina intalnim un ecran de 12.3 inci, care serveste de zona a instrumentelor de bord, dar si un sistem infotainment, dotat cu ecran tactil de 8 inci, plasat deasupra unor butoane actionate printr-o simpla atingere.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter