Noua generatie Citroen C3 porneste de la 10.600 euro in Romania

Lansat oficial in toamna anului trecut in cadrul Salonului Auto International de la Paris, Citroen C3 ajunge in cele din urma si pe piata auto din Romania. Noua generatie C3 a impresionat inca din primele momente de cand a putut fi vazuta prin noul sau aspect exterior si prin stilul mai nonconformist decat niciodata pe care il are. Si pe langa toate aceste aspecte pozitive, Citroen C3 beneficiaza si de niste preturi mai mult decat atractive.

Incepem prin a va spune ca modelele noii generatii C3 vor putea fi echipate in trei versiuni propuse de cei de la Citroen: Live, Feel, respectiv Shine. De asemenea, francezii au promis inca de la inceput ca viitorii clienti vor beneficia de o multitudine de posibilitati de personalizare a masinii, incepand de la culoarea caroseriei si pana la materialele folosite la interior.

Cei care doresc o motorizare pe benzina pot opta pentru trei variante de motorizare. Cele mai accesibile unitati dintre acestea sunt doua unitati Puretech cu o capacitate de 1.2 litri, capabile sa dezvolte 68, respectiv 82 de cai putere. Ambele beneficiaza de o cutie de viteze manuala cu cinci trepte.

Cea mai accesibila varianta porneste de la un pret de 10.600 euro in varianta de echipare „Live”, in timp ce varianta superioara va va scoate din buzunare un plus de 900 euro. Varianta de motorizare medie de 82 CP ne este oferita in toate nivelele de echipare si are un pret minim de 11.300 euro si unul maxim de 13.200 euro, cu toate taxele incluse.

Cea mai puternica varianta de echipare pe benzina presupune un propulsor Puretech Start-Stop de 1.6 litri, capabil sa livreze 110 cai putere. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automate cu sase rapoarte. Cel mai accesibil pret pentru o astfel de echipare este in varianta „Feel” si este de 14.500 euro, in timp ce varianta „Shine” va va costa in plus 1.000 euro.

In cazul celor care prefera o motorizare de tip diesel, producatorul ne propune un agregat BlueHDI Start-Stop cu o capacitate de 1.6 litri, capabil sa dezvolte 75, respectiv 100 de cai putere. Propulsorul care dezvolta doar 75 CP porneste de la un pret minim de 12.700 euro si ajunge la un pret maxim de 14.600 euro in varianta de echipare de top. Cea mai puternica unitate de motorizare are un pret de 14.300 euro in echipare „Feel”, repectiv 15.300 euro in echipare „Shine”.

Asa cum va spuneam si anterior, cei de la Citroen ne pun la dispozitie o multime de optionale contra cost. Printre acestea putem enumera vopseaua metalizata, volanul imbracat in piele, jantele din aliaj cu dimensiuni de 17 inci, diversele insertii din piele, sistemul de navigatie digitala, camera video de marsarier, camera de trafic frontala, monitorizarea unghiului mort sau frana automata cu alerta de coliziune.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DIFERENTELE DINTRE MOTOR TURBO VS. ASPIRAT NATURAL
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter