Chevrolet Bolt a fost desemnata Masina Anului in America de Nord

2017 Chevrolet Bolt

Pe langa faptul ca este primul mare eveniment auto al anului, Salonul Auto Nord American, in plina desfasurare in aceasta perioada la Detroit, a fost asteptat cu interes de pasionatii auto din mai multe motive. Astfel, pe langa debuturile spectaculoase pregatite de marii producatori auto prezenti, in cadrul acestui eveniment au fost decernate si premiile pentru „Cele mai bune masini ale anului” din America de Nord.

Editia 2017 a „North American Car of the Year” i-a reunit pe jurnalistii de specialitate din Statele Unite si din Canada, care au avut de ales cele mai bune modele lansate pe parcursul anului trecut. Premiile nord americane au inclus trei categorii: „General Car of the Year” (indiferent de segment), „Truck of the Year” (premiu destinat segmentului pick-up-urilor), respectiv „Utility Vehicle of the Year” (categorie din care fac parte SUV-urile si monovolumele).

Dupa ce anii trecuti modelele Hyundai Civic, respectiv Volkswagen Golf s-au impus in interecerea nord americana, anul acesta castigatorul putem spune ca a castigat detasat in fata rivalilor sai. Astfel, la finalul votarii, „North American Car of the Year” a fost desemnata Chevrolet Bolt, modelul electric pregatit de lansare si pe piata europeana in aceasta primavara sub numele de Opel Ampera-e.

Chevrolet Bolt a castigat intrecerea nord americana cu un punctaj obtinut de 364 de puncte, podiumul fiind continuat de Genesis G90 care a obtinut doar 105 puncte. Locul al treilea a fost ocupat in cele din urma de Volvo S90, modelul suedez obtinand doar 101 puncte.

Chiar daca masinile electrice iau avant pe piata auto la nivel global, trebuie sa recunoastem ca in cazul americanilor acest premiu pentru un model cu propulsie de acest gen este putin surprinzator. Chiar in urma cu numai o saptamana, conform unui sondaj realizat de specialistii de la AVC releva faptul ca un procent covarsitor de 60% din americani nici nu au auzit vreodata de masinile electrice. Mai mult decat atat, din cei 40% care au auzit totusi de acest gen de automobile, 85 de procente sunt de parere ca acestea nu reprezinta o solutie de incredere in momentul de fata.

Categoria „Truck of the Year” si-a ales castigatorul in modelul Honda Ridgeline (364 puncte), care a fost urmat in clasament de Ford F – Series Super Duty (193 puncte), respectiv Nissan Titan (72 puncte).

Chrysler Pacifica, lansat in urma cu un an la Detroit, a reusit sa se impuna in categoria masinilor de familie cu un total de 300 de puncte. Pe podiumul acestei categorii s-au mai aflat Mazda CX – 9 (135 puncte), respectiv Jaguar F – Pace (125 puncte).

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter