BMW lanseaza cel mai eficient Seria 5 din istorie: 520d (G30) Efficient Dynamics

2017 BMW 520d (G30) Efficient Dynamics

Nu au trecut decat cateva zile de la momentul in care cei de la BMW ne prezentau faceliftul modelelor Seriei 4 si, iata ca producatorul german ne-a pregatit si o alta serie de surprize. Vorbim despre o serie de imbunatatiri la care au fost supuse modelele Seriei 5 si nu numai. De asemenea, avem acum in fata noastra si cel mai eficient model Seria 5 din istorie – 520d Efficient Dynamics. Noul model va fi disponibil pe piata incepand cu aceasta primavara.

Versiunea 520d Efficient Dynamics ne este prezentata ca fiind echipata cu o unitate de motorizare diesel, cu o capaciate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 190 de cai putere si un cuplu maxim impresionant de nu mai putin de 400 Nm. Performantele sunt destul de bune pentru o asemenea echipare tehnica, reprezenantii BMW vorbind despre capacitatea modelului 520d de a accelera de la 0 la 100 km/h in 7.5 secunde.

Ce este si mai important la modelul 520d Efficient Dynamics este caracterul sau economic atunci cand vine vorba despre consum. Cu niste performante mai mult decat decente, 520d promite sa fie cel mai eficient model al Seriei 5 construit vreodata. Astfel, acesta impresioneaza printr-un consum de doar 3.9 litri pentru parcurgerea a 100 de kilometri. Si gradul emisiilor de dioxid de carbon este unul bun, 520d inregistrand un indicativ de 102 grame CO2/kilometru.

Nu este singura noutate anuntata acum de cei de la BMW. Astfel, acestia ne-au prezentat si extinderea programului „On Street Parking Information”, parte a sistemului „BMW Connected Drive Real Time Information” disponibil pe mai toate modelele existente acum in gama. In aceste timpuri in care locurile de parcare sunt tot mai putine si de negasit, serviciul mai sus amintin ajunge in alte trei orase din Germania: Bremen, Hanovra si Nurnberg. Asadar, acesta va fi disponibil in acest moment in nu mai putin de 10 orase.

Si modelele Seriei 3 si 4 se bucura de cateva modificari prezentate acum de cei de la BMW. Astfel, acestea vor beneficia de un nou display digital care va inlocui instrumentarul clasic de bord din prezent. Modelele Seriei 7 vor beneficia incepand de acum de o serie de noi sisteme de siguranta. Printre acestea se numara o tehnologie care permite ca schimbarea benzii de mers sa fie efectuata prin intermediul unui asistent sau o alta care poate avertiza soferul in cazul rularii pe sens invers (Wrong Way Driving Alert) sau in cazul iesirii cu spatele din parcare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter