BMW 530e iPerformance poate fi comandat acum si in Romania, iata ce pret are!

2017 BMW 530e iPerformance

Dezvaluit in premiera in urma cu doua luni, BMW 530e iPerformance a ajuns si in tara noastra, putand fi deja comandat de cei care au si pus ochii pe el. Modelul in cauza reprezinta singura varianta hybrid plug-in din cadrul gamei Seria 5, gama care a primit recent o noua generatie care se bucura deja de un succes remarcabil.

Chiar daca romanii nu sunt recunoscuti a fi mari amatori atunci cand vine vorba de sisteme de propulsie hibrida, se pare ca noul 530e iPerformance are deja cateva comenzi. Pretul de pornire al unui asemenea model este de 56.585 euro, cu toate taxele incluse. De asemenea, trebuie sa stiti ca nu veti avea de asteptat prea mult pentru noile modele, primele comenzi urmand a fi onorate in perioada imediat urmatoare. Pana atunci, haideti sa ne aducem aminte mai exact cum este echipat acest al saselea model din gama iPerformance.

Asa cum va spuneam si mai devreme, BMW 530e iPerformance are sub capota un sistem de propulsie hibrid alcatuit dintr-o unitate de motorizare cu combustie interna cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa produca 184 de cai putere, careia i se alatura un propulsor electric gata sa livreze 113 cai putere. Asadar, avem un sistem hibrid care este capabil sa produca in total 252 de cai putere si un cuplu maxim de 420 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automate Steptronic cu opt rapoarte.

Chiar daca poate nu vi se pare un sistem de propulsie extrem de capabil, va asiguram ca performantele nu sunt deloc de neglijat. Spre exemplu, acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 6.2 secunde. Celor care le place in special viteza, merita sa le amintim ca viteza maxima la care vor putea ajunge la volanul unui 530e iPerformance va fi de 235 km/h. Totusi, este bine de mentionat si faptul ca, in modul electric, viteza maxima va fi de doar 140 km/h.

Daca tot vorbim despre un model echipat cu un sistem de propulsie hibrida, trebuie sa spunem si faptul ca autonomia in regim exclusiv electric nu trece de pragul de 50 de kilometri. Modelul celor de la BMW dispune de un set de baterii de 9.2 kWh montate in podeaua portbagajului, care pot fi incarcate in mai putin de cinci ore de la o sursa obisnuita de alimentare. Daca incarcarea se face prin intermediul unui panou BMW Wallbox, aceasta va fi mai rapida, realizandu-se in mai putin de trei ore.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter