Topul celor mai vandute branduri auto in Romania in 2016

Topul celor mai vandute branduri auto in Romania in 2016

Asa cum va spuneam si ieri, anul 2016 a reprezentat un an de succes pentru lumea auto la nivel international, marii producatori auto inregistrand vanzari record pe parcursul lui. Acelasi lucru il putem spune si despre piata auto din tara noastra, inmatricularile de masini noi continuand sa creasca si in acest an, conform analizelor prezentate.

Potrivit raportului intocmit de Directia Regim de Permise de Conducere si Inmatriculari a Vehiculelor (DRPCIV), romanii au inmatriculat in cele 365 zile ale anului trecut nu mai putin de 94.919 automobile noi. Asta reprezinta o crestere cu aproximativ 17 procente fata de numarul de inmatriculari inregistrat pe parcursul anului precedent.

Asa cum era de asteptat, cele mai multe masini noi inmatriculate in Romania au purtat sigla Dacia. Conform datelor inregistrate, un numar de 27.597 modele ale producatorului roman au fost inmatriculate in 2016. Chiar daca vorbim despre o crestere cu 2.8% fata de cifra inregistrata in anul precedent, nu putem spune ca este un indicativ multumitor pentru cei de la Dacia, raportat la cresterea numarului total de automobile noi din tara noastra.

Grupul Volkswagen a fost si in acest an la mare cautare in tara noastra. Principalele modele achizitionate de romani au fost insa cele semnate de Skoda, producator care a insumat un numar de 8.677 unitati trimise pe soselele din Romania. O cifra foarte buna pentru constructorul ceh, care a inregistrat asfel o crestere de peste 15 procente pe piata romaneasca.

Volkswagen, desi zdruncinat in acest an la nivel international din cauza scandalului Dieselgate, ocupa ultimul loc de pe podium in topul vanzarilor realizate in tara noastra, la mare apropiere de cei de la Skoda. Nemtii au inregistrat un numar de 8.339 autovehicule noi trimise catre Romania.

Batalia pentru locul 4 din topul brandurilor auto cele mai cautate de romani a fost de asemenea stransa, Renault reusind sa se impuna in cele din urma in fata celor de la Ford cu numai 76 exemplare in plus. Insa, in cazul producatorului francez, putem vorbi despre o crestere importanta la nivelul pietei romanesti de peste 40 de procente.

Topul producatorilor care au reusit sa trimita peste 2.500 de noi exemplare pe soselele din Romania este continuat cu Opel (5.103 unitati), Mercedes-Benz (3.695), Hyundai (3.345), Toyota (3.089), respectiv BMW (2.771). Astfel, ne putem da seama ca cei de la Mercedes-Benz au castigat batalia cu BMW pentru segmentul premium si in tara noastra, chiar cu o diferenta mai mare fata de cea inregistrata la nivel global.

VIDEOCLIPUL ZILEI