Noul Smart Fortwo Cabrio poate fi comandat in Romania incepand cu 15.762 euro

2016 Smart ForTwo Cabrio

Vara se apropie cu pasi repezi, temperatura creste din ce in ce mai mult in termometre, iar cei de la Autoklass Pipera – Centru Autorizat de Vanzari si Service Smart – ne anunta ca nu mai avem mult de asteptat pana sa ne putem plimba cu noul smart fortwo cabrio.

Cei care indragesc micutul automobil se vor bucura cu siguranta la auzul vestii conform careia acesta va putea fi comandat incepand cu aceasta luna si in Romania. Smart fortwo cabrio se bucura de o istorie de 15 ani, fiind prezentat pentru prima data in 1999.

Noul smart fortwo cabrio, ajuns la cea de-a treia generatie, a fost prezentat in premiera absoluta in toamna anului trecut, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul cabrio beneficiaza de un plafon realizat dintr-un material textil, usor de personalizat in ceea ce priveste culoarea, in functie de preferintele fiecaruia.

Punctul forte al acestuia, care a atras numeroase aprecieri pozitive din partea celor prezenti la evenimentul de lansare, este reprezentat de timpul de doar 12 secunde in care acoperisul poate fi rabatat. De asemenea, acest proces poate fi realizat chiar si in timpul mersului.

Smart-ul decapotabil cu doua locuri ne este prezentat, pentru inceput, in doua variante de motorizare, ambele cuplate la o transmisie automata cu dublu ambreiaj twinamic. Versiunea care va beneficia de aportul unei transmisii manuale, in cinci trepte, va fi lansata pe piata intr-un viitor nu foarte indepartat.

Cea mai puternica versiune dintre cele doua este echipata cu o unitate de motorizare turbo, pe benzina, cu trei cilindri dispusi in linie si cu o cilindree de 0,9 litri, capabila sa dezvolte 90 de cai putere si un cuplu maxim de 135 Nm.

Cu aceasta echipare, noul smart fortwo cabrio poate ajunge la o viteza maxima de 155 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in 11.7 secunde. Pretul de pornire al decapotabilei echipata conform celor scrise anterior ajunge la 16.692 euro.

Versiunea mai accesibila, desi nu cu mult mai ieftina, ne este propusa tot cu o unitate de motorizare cu trei cilindri dispusi in linie, capabila sa livreze numai 71 de cai putere si un cuplu maxim de 91 Nm. In acest caz, viteza maxima pe care o poate atinge se opreste la 151 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in 15.5 secunde.

Pretul de pornire al acestui model este de 15.762 euro. Preturile de pornire exprimate anterior sunt disponibile in ceea ce priveste automobilele echipate cu versiunea de baza – Passion. Pentru cei care isi doresc ceva mai mult, producatorii au anuntat si variantele de echipare superioare: Prime, respectiv Proxy. In cadrul acestor echipari, clientii vor putea alege dintr-o gama larga de accesorii suplimentare pentru siguranta si confort.

Newsletter

Whatsapp