Noul Renault Talisman porneste in Romania de la 21.800 euro

2016 Renault Talisman

Lansat in premiera absoluta in urma cu cateva luni in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Renault Talisman intra in cele din urma si pe piata auto romaneasca. Talisman ne-a fost prezentat ca fiind un inlocuitor pentru deja cunoscutele Laguna sau Latitude, concurand acum de la egal la egal in segmentul berlinelor de dimensiuni medii cu modele de renume precum Volkswagen Passat, Opel Insignia sau Ford Mondeo.

Renault Talisman a fost contruit pe o platforma noua (CMF – similara cu cea regasita pe modelul Espace) si, trebuie sa recunoastem, beneficiaza de o infatisare exterioara care deja a atras o multime de priviri de la momentul lansarii si pana acum.

Cel mai probabil, cuvintele cele mai potrivite care descriu in mare masura linia pe care au mers inginerii francezi de la Renault sunt acelea ale stilului, respectiv al elegantei. Talisman ne este prezentat intr-un ampatament de 2.81 metri, cu o lungime de 4.85 metri si se lauda cu un habitaclu destul de spatios si cu un portbagaj cu un volum de incarcare de peste 600 de litri.

Constructorul francez propune clientilor din Romania trei variante de echipare pentru noul Talisman: Life, Zen, respectiv Intens. Printre dotarile care se regasesc in versiunea standard (Life) merita amintite farurile de zi cu tehnlogie LED, frana de parcare asistata, ecran multimedia cu dimensiuni de 7 inci, oglinzi retrovizoare reglabile electric, senzori de ploaie, senzori de lumina sau sistemul Stop&Start.

Echiparea ZEN aduce un plus de confort si de imagine prin elemente precum scaunul pentru sofer cu functie de masaj, volan si schimbator de viteze imbracata in piele sau jante din aliaj de 17 inci. Versiunea de top, Intense, aduce cu sine functiile de masaj si de ventilatie pentru scaunele din fata, functia de incalzire pentru volan, ecran touchscreen de ultima generatie de 8.7 inci, lumini interioare sau jante din aliaj de 18 inci.

Renault Talisman ne este oferit in patru motorizari, trei dintre acestea fiind diesel, iar una pe benzina. Cea mai accesibila varianta porneste de la 21.800 euro si ne propune o unitate de motorizare dCi de 1,5 litri care dezvolta 110 cai putere, in timp ce cea mai puternica varianta diesel ne este oferita in varianta Intens si ajunge pana la 31.400 euro. Aceasta vine echipata cu un propulsor 1.6 dCi si este gata sa livreze 160 de cai putere si un cuplu maxim de 380 Nm.

Singura varianta de motorizare pe benzina o regasim doar in varianta Intens si ajunge la un pret minim de 29.900 euro, fiind echipata cu o unitate 1.6 Tce capabila sa dezvolte 200 de cai putere si un cuplu maxim de 260 Nm. In functie de preferinte, se mai pot alege dintre diverse dotari suplimentare precum trapa panoramica, pachetul 4Control, tehnologia Head-Up Display sau vopsea metalizata.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter