Mercedes-Benz anunta cat va costa GLS in Romania

Mercedes-Benz anunta cat va costa GLS in Romania

Dupa debutul oficial din cadrul Salonului Auto de la Los Angeles din luna noiembrie a anului recent incheiat, constructorii germani de la Mercedes-Benz au decis intr-un sfarsit si preturile la care va putea fi achizitionat noul model GLS pe piata din Romania.

Cel mai mare SUV din gama constructorului de la Stuttgart a primit atunci un facelift, prin intermediul caruia i s-a schimbat si numele, conform noului nomenclator Mercedes. Pe langa schimbarea de identitate, noul GLS a primit si importante revizuiri in ceea ce priveste infatisarea sa exterioara si interioara.

In ceea ce priveste design-ul exterior, printre elementele restilizate se remarca blocurile optice regandite, o noua grila frontala, o emblema de dimensiuni mai generoase si un nou spoiler fata si spate. Nu in ultimul rand, GLS ne este propus intr-o gama mai diversificata de culori si cu niste jante noi din aliaj.

In cazul habitaclului, plansa de bord a suferit mici modificari, beneficiind acum de un nou ecran touch-screen multimedia de tip tableta. Volanul in trei spite a suferit, de asemenea, o schimbare din punct de vedere estetic. Totodata, viitorii clienti se pot bucura acum si de o gama mai diversificata de elemente de ornament din care pot alege in functie de preferintele lor.

Pentru clientii din Romania, cea mai accesibila varianta a noului Mercedes-Benz GLS este modelul diesel 350d 4Matic, care va scoate din buzunarul cumparatorilor putin peste 76.000 de euro, cu toate taxele incluse.

Acesta vine insotit de o unitate de motorizare cu sase cilindri, capabila sa dezvolte 256 de cai putere si un cuplu maxim de 620 Nm. Viteza maxima pe care o poate atinge modelul in cauza este de 222 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in 7.8 secunde. Viitorii clienti trebuie sa stie ca gradul de consum mixt de carburant este situat la aproximativ 7.3 litri/100km.

Pentru doar 2000 de euro in plus, producatorii germani ne propun varianta GLS 400 4Matic, pe benzina, cu un motor V6 care produce o putere de 333 de cai putere. Varianta cu motorizare de opt cilindri(GLS 500 4Matic) beneficiaza de o putere de 455 de cai putere si va scoate din buzunarele romanilor aproape 98.500 de euro.

Cea mai puternica varianta propusa de producatorii germani este AMG GLS 63 4Matic si este dotata cu un propulsor V8 capabil sa livreze nu mai putin de 585 de cai putere. Viteza maxima pe care o poate atinge modelul AMG este limitata electronic la 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in 4.6 secunde Modelul in cauza beneficiaza de o transmisie automata 7G-Tronic Plus si are un pret de pornire de 136.620 euro, cu toate taxele incluse.

VIDEOCLIPUL ZILEI