Noul Mercedes-Benz Clasa E porneste de la 47,500 euro in Romania

2016 Mercedes-Benz Clasa E

Chiar inainte de lansarea oficiala pe piata europeana care va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva, constructorul german a publicat preturile la care va putea fi achizitionat noul E-Class in Romania. E-Class, ajuns deja la cea de-a cincea generatie, este unul dintre cele mai de succes modele fabricate de Mercedes-Benz, fiind vandut pana in acest moment in peste 13 milioane de exemplare.

Noul E-Class se prezinta in aceeasi nota de infatisare cu care am fost obisnuiti, pastrand intacte tentele de eleganta si rafinament cu care s-a facut remarcat de-a lungul anilor. Totodata, acesta dispune de dimensiuni un pic mai generoase, inginerii germani reusind sa mareasca ampatamentul pana la 2939 de milimetri.

Gratie materialelor folosite, noul E-Class beneficiaza de o masa totala cu pana la 100 de kilograme mai usoara fata de versiunea precedenta, avand astfel un coeficient aerodinamic de doar 0.23. Noua generatie E-Class va putea fi achizitionata in Romania cu preturi incepand de la 47.500 de euro, cu toate taxele incluse.

Pentru aceasta suma deloc de neglijat ne este propusa varianta E 200, echipata cu o unitate de motorizare pe benzina, cu patru cilindri, capabila sa dezvolte 184 de cai putere. Viteza maxima pe care o va putea atinge modelul E 200 va fi de 240 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h va fi posibil de realizat in doar 7.7 secunde.

Pentru asemenea performante, E 200 ofera si un indice destul de bun in ceea ce priveste consumul mixt de carburant – aproximativ 6.1 litri/100 km.

Pentru cei care prefera motorizarile diesel, varianta E 220d este cea mai accesibila, pornind de la un pret un pic peste 50.000 de euro. Aceasta vine echipata cu un propulsor cu patru cilindri, capabil sa livreze 194 de cai putere.

Totodata, E 220d se bucura si de un consum mixt de carburant de doar 3.9-4.3 litri/100 km. Varianta diesel de lux, numita E 350d, dispune de un propulsor V6 cu o putere de 258 de cai putere. In cazul acestuia, viteza maxima ajunge pana la 250 km/h, in timp ce sprintul pana la 100 km/h este realizat in doar 5.9 secunde.

Pentru acest model, romanii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar un pret de pornire de aproape 59.000 de euro, cu toate taxele incluse. In functie de preferinte si de bugetul alocat, clientii care isi doresc mai mult pot apela la numeroasele elemente si pachete suplimentare propuse de producatorii germani.

Videoclipul zilei
5 DOTARI AUTO PE CARE LE FOLOSIM GRESIT
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter