Mercedes-Benz Clasa E lansat oficial in Romania

2016 Mercedes-Benz Clasa E

Prezentat in luna ianuarie in premiera mondiala in cadrul Salonului International Auto de la Detroit, noul Mercedes-Benz Clasa E ajunge in cele din urma si pe piata auto din tara noastra. Anuntul a fost facut astazi, in cadrul unui eveniment special creat de producatorul german pe aceasta tema. Modelele Clasei E sunt unele dintre cele mai cunoscute si mai apreciate automobile produse de germani, inregistrand de-a lungul timpului peste 13 milioane de exemplare vandute in toate colturile lumii.

Astfel, acum vorbim despre cea de-a zecea generatie a limuzinelor din clasa business propusa de cei de la Mercedes-Benz. Noua generatie Mercedes-Benz Clasa E ne este propusa cu o serie de inovatii din punct de vedere tehnologic, cu o infatisare restilizata si cu un interior de ultima generatie.

La nivel de design, noul Clasa E imprumuta cateva elemente pe care le cunoastem de la fratii din clasele C si S, dar beneficiind in acelasi timp de un aspect elegant si sportiv. Fata de predecesorul sau, noua Clasa E se poate lauda cu un plus la nivelul ampatamentului de 65 de milimetri, de o scadere in privinta masei totale de aproape 100 de kilograme si cu un coeficient aerodinamic demn de invidiat de doar 0.23.

La nivelul habitaclului interior, nemtii si-au propus sa impresioneze prin folosirea unor tehnologii de ultima generatie precum display-urile cu dimensiuni de 12.3 inci, volan cu suprafete touch prin care pot fi comandate functiile sistemului multimedia, cheie inteligenta, incarcator de baterii wireless, sau un sistem audio High-End 3D cu 28 de difuzoare.

Cea mai accesibila varianta E-Class este cea reprezentata de modelul E 200, care pleaca de la un pret de pornire de 39.595 euro (plus taxe) si ne propune o unitate de motorizare de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 185 de cai putere si un cuplu maxim de 300 Nm.

Modelele E 220 d, respectiv E 350 d sunt modelele mai puternice, echipate cu motoare turbo diesel, capabile sa dezvolte 195, respectiv 258 de cai putere. Pentru a intra in posesia acestor modele, viitorii cumparatori vor fi nevoiti sa scoata din conturi 41.995 euro (plus taxe) pentru modelul E 220 d, respectiv 49.195 euro (plus taxe) pentru modelul E 350 d.

Toate modelele noii generatii beneficiaza de aportul transmisiei automate si a noii cutii automate de viteze cu noua trepte 9G – Tronic, care faciliteaza schimbul foarte rapid al vitezelor.

Reprezentantii Mercedes-Benz ne propun pentru modelele noii generatii trei linii de echipare: Exclusive, Avantgarde si AMG. Modelele celei de-a zecea generatii a Clasei E vor fi disponibile in Centrele Autorizate de Vanzare ale producatorului in Romania incepand cu luna aprilie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter